Joyce en Isabelle met het actiemateriaal
Joyce en Isabelle met het actiemateriaal Rina Knopper

Band met de horeca

7 december 2020 om 11:15 Corona

HOUTEN Het idee is geboren toen Joyce en Isabelle, twee hartsvriendinnen uit Houten, achter een kop thee zaten. Zij konden niet langer werkeloos toe kijken hoe de horeca getroffen wordt door alle maatregelen. Daarom besloten zij actie te ondernemen en door middel van Bandmetdehoreca de horecaondernemers een hart onder de riem te steken. ,,Wij starten in Houten en rollen dit concept uit door Nederland, doel is om aandacht te krijgen en de solidariteit te vergroten met de horeca.”

door Rina Knopper

SOCIALE LEVEN ,,De impact van de maatregelen van het kabinet is groot. Raakt het je niet persoonlijk, dan raakt het je in je sociale leven. Een uitgebreid restaurantbezoek of spontaan een drankje doen bij het lokale café is er niet meer bij. Dat ‘delen’ met elkaar is weg. Dat heeft best impact op ons sociale leven. Maar hoe groot is de impact voor de horeca? Dat is enorm, zij hebben ondanks al die maatregelen die zij hebben genomen tóch de deuren moeten sluiten. Ze zijn een soort van onzichtbaar geworden en hun vooruitzichten zijn onzeker. Laten wij de handen ineenslaan!” legt Isabelle uit.

BAND MET DE HORECA ,,Wij hebben geheel belangeloos bandjes, folders en posters ontwikkeld. Deelnemende ondernemers krijgen van ons verpakte armbandjes. Dit zijn twee bandjes met een bedankkaartje en een klein promotiepakket, bestaande uit flyers en een poster. Het zijn twee armbandjes zodat je kunt delen. Voor € 4 kun je deze bandjes kopen en als je een bandje koopt is het belangrijk dat deze actie op Social Media wordt gedeeld. Plaats via #bandmetdehoreca én de naam van de horecaondernemer erbij op Instagram. Zo wordt de impact van onze actie steeds groter. Het is natuurlijk geweldig dat je door het kopen van een ‘band’ jouw steun, je gemis en empathie voor de horeca kunt laten zien. Van elk verkocht bandje komt €3,- ten goede aan de horecaondernemer.”

HART ONDER DE RIEM Joyce vult aan: ,,Als je ervoor kiest om horecaondernemer te worden, ben je een ‘mensenmens’, je wilt graag mensen in de watten leggen. Deze ondernemers hebben het dus niet alleen door het wegvallen van hun inkomsten zwaar maar ook door het wegvallen van hun passie, het zorgen voor hun klanten, de roering en de voldoening om te zien dat iedereen het naar zijn zin heeft. Wij willen deze mensen een hart onder de riem steken met deze ‘band met de horeca’. 

NIEUWSGIERIG HOE HET WERKT? Ben jij een horecaondernemer en wil jij deze bandjes verkopen? Of wil jij deze boodschap ook actief delen in je vriendenkring, studentenvereniging, collega’s? Wil jij op een andere manier je bijdrage leveren aan dit initiatief? Meld je dan aan op de website www.bandmetdehoreca.nl

advertentie
advertentie