Plannen voor woningbouw langs de Lekdijk
Plannen voor woningbouw langs de Lekdijk Annette Stolk

Coöperatie Duurzaam Eiland went zich tot GS over de woningbouwplannen

3 december 2020 om 11:17 Overig

SCHALKWIJK De Coöperatie Duurzaam Schalkwijk maakt zich zorgen over de woningblouwplannen aan de Lekdijk. Ze heeft daarom een brief gestuurd naar Gedeputeerde Staten van provincie Utrecht om de zorgen kenbaar te maken.

,,De Coöperatie Duurzaam Eiland heeft al eerder haar zorgen geuit over enkele (woningbouw) projecten, die naar de mening van een groot deel van de Schalkwijkse bevolking afbreuk doen aan een goede ruimtelijke ordening en aan het publieke belang.

Naar de mening van veel inwoners van Schalkwijk leidt het doorgaan van dergelijke projecten tot een ernstige en onacceptabele aantasting van natuur en landschap waarmee het publieke belang niet wordt gediend.

De nieuwbouwprojecten omvatten uitsluitend luxe en dure woningen, waaraan de inwoners van Schalkwijk weinig of geen behoefte hebben. Niet het publieke belang, maar de financiële compensatie van de dure woningen lijkt de drijfveer van het ruimtelijk beleid voor het Eiland te worden. Dit terwijl er in het dorp behoefte is aan betaalbare woningen voor starters en middengroepen, uiteraard op een in ruimtelijk opzicht wenselijke plek."

advertentie
advertentie