De Prins Bernhardweg in kerstsfeer
De Prins Bernhardweg in kerstsfeer Rina Knopper

Het gezelligste straatje van Houten

1 december 2020 om 11:30 Overig

HOUTEN De bewoners van de Prins Bernhardweg vinden hun weg het gezelligste straatje van Houten. Ook dit jaar zijn ze weer ruim op tijd met hun versieringen. Elk huis heeft dezelfde ‘lampjesbel’ aan de gevel hangen. Dit schept eenheid en heeft een prachtige uitstraling. Maar verder laten de bewoners zich inspireren door hun eigen fantasie.

De huisjes zelf zijn lijken al uit het schetsboek van Anton Pieck te zijn gekropen, maar elk jaar rond deze tijd worden ze nóg een beetje knusser. Eén bewoner in het rijtje van deze vijf monumentale huisjes is begonnen met deze ‘bellenmania’. Heel creatief besloot hij een aantal jaren geleden zelf lichtgevende kerstbellen voor dit rijtje te ontwerpen. De overige bewoners van de straat vonden het zo’n mooi gezicht dat zij deze ‘ontwerper’ hebben gevraagd om ook voor de overige woningen, die eigenlijk net zo pittoresk zijn, kerstbellen te maken. Zo heeft hij in zijn vrije tijd in zijn schuur alle lampen in elkaar gelast en omwikkeld met lichtslang.
Dat de bewoners trots zijn op hun straat is wel duidelijk. Zij vertellen zich wel zorgen te maken over de herinrichting na de sloop van een oude boerderij in de straat. ,,De nieuwbouw die hiervoor in de plaats is gekomen past totaal niet in het straatbeeld, wij zijn bezorgd en vragen de gemeente bij herinrichting rekening te houden met het oude karakter van de straat”, aldus een bezorgde bewoonster.

advertentie
advertentie