Wethouder Bos helpt mee bij het aanplanten van bomen.
Wethouder Bos helpt mee bij het aanplanten van bomen. Annette Stolk

Wethouder Bos helpt mee

25 november 2020 om 11:41 Natuur en milieu

HOUTEN De gemeente Houten wil in totaal 200 bomen planten op verschillende locaties verspreid over heel Houten. Wethouder Sander Bos hielp maandag 23 november mee met het aanplanten van bomen. Met de aanplant van de bomen aan het Gletsjermeer is nu de helft van het beoogde aantal bomen geplant.

door Annette Stolk – de Vries

Henry Blitterswijk is boomdeskundige bij de gemeente Houten. ,,Door verschillende soorten bomen te planten zorgen we voor meer biodiversiteit. Bovendien verkleint het de kans op boomziekten. Vroeger plantten we rijen bomen met bijvoorbeeld alleen maar essen of wilgen. Tegenwoordig kijken we bij het planten van bomen veel meer naar diversiteit en naar leeftijdsopbouw. Hiermee voorkom je dat er onverhoopt in de toekomst door ziekte of ouderdom meteen hele rijen bomen gekapt moeten worden. Daarnaast planten we het liefst bomen die in Nederland gekweekt en zo min mogelijk gekloond zijn.”

PLEZIER Wethouder Sander Bos had zichtbaar plezier met het helpen bij de werkzaamheden. ,,Het is de eerste boom die ik plant en dat is eens een keer weer wat anders dan de eerste paal slaan of digitaal vergaderen.” Ook het aanharken van het perkje rondom de boom ging hem bijzonder goed af.

BLOEMEN De extra aanplant gebeurt conform het bomenbeleidsplan en de vervanging van bomen die in slechte conditie verkeren of dood zijn. Tot eind december plant de gemeente er nieuwe bomen voor terug. Ook in 2021 zullen er op verschillende locaties weer diverse boomsoorten worden geplant. Overigens zal er binnenkort bij De Staart nog 17.000m2 grasland met bloemenzaad worden ingezaaid.

advertentie
advertentie