Slaapspecialist Jongerius
Slaapspecialist Jongerius Karin Tim-Mijland

Is het als beste geteste matras ook geschikt voor mij?

25 november 2020 om 14:51 Overig

HOUTEN Berry Jongerius was vijftien jaar bedrijfsleider bij een beddenzaak voordat hij bijna vijf jaar geleden zijn eigen beddenspeciaalwinkel Jongerius opende in Houten. Door uitbreiding van de klantenkring nam hij een jaar geleden Timo Freen in dienst. Met hem werkte hij voordien al tien jaar samen. In de zaak met een oppervlakte van 300 m² verkopen ze matrassen en bedbodems voor elk budget. Vooral van toonaangevende en Nederlandse fabrikanten zoals: Pullman, Mline en Avek. Daarnaast behoren ook kussens en bedtextiel tot het assortiment. ,,Wij verkopen alles op het gebied van comfortabel slapen,” zegt Jongerius. Een veel gestelde vraag van klanten is: ,,Is het best geteste matras ook geschikt voor mij?”

door Karin Tim-Mijland

Jongerius; ,,Het beste matras is er een die zich weet aan te passen aan het lichaam. Aangezien iedereen een andere lichaamsbouw heeft, andere wensen en misschien lichamelijke klachten, is het onmogelijk om één matras te adviseren waarop iedereen goed ligt.” Jongerius vindt het wel goed dat er getest wordt: ,,Het houdt iedereen scherp en het stimuleert mensen om na te denken over hun matras.”

KEUZE MATRAS Hij vertelt dat bij een nieuw bed drie dingen van belang zijn. Als eerste: het slaapcomfort oftewel, past het matras zich aan en ligt het lekker? Ten tweede: de functionaliteit, bijvoorbeeld is het bed verstelbaar? Hoe is de instaphoogte en gaat eronder stofzuigen gemakkelijk? Daarnaast speelt het uiterlijk van het bed nog een rol. Zijn ervaring is dat persoonlijke hulp belangrijk is bij zo’n keuze want het gaat om wensen en mogelijk lichamelijke klachten.

Hij vertelt dat er veel matrassen voor twee personen bestaan waarvan het uiterlijk en de hoogte aan elke kant gelijk zijn, maar het comfort aan de binnenkant aan beide zijden verschillend. Beide kanten van het bed kunnen dus naar eigen wens en comfort worden uitgezocht.

In zijn winkel laat hij de verschillen voelen tussen de diverse matrassen. ,,Ik wil mensen laten zien, voelen en beleven wat we aanbieden,” zegt Jongerius. Als ondanks alle aandacht om tot een juiste keuze te komen het door zijn winkel verkochte matras toch niet naar wens is, dan bieden de meeste fabrikanten een omruilmogelijkheid. ,,Ik vind het belangrijk dat de klant lekker slaapt op het aangekochte matras.”

Jongerius merkt nu tijdens deze Covid-19-pandemie dat veel klanten graag een afspraak maken om een matras uit te zoeken. ,,Dat is prettig voor hen en voor ons.” Maar zij kunnen ook zonder afspraak binnenkomen. Vanwege de grootte van de zaak is afstand houden van elkaar gemakkelijk.

Slaapspecialist Jongerius, Plein 5 (Oude Dorp) in Houten www. slaapspecialistjongerius.nl, T: 030- 63 42 727

advertentie
advertentie