Afbeelding
MARJOLEIN THIJSE

Met hernia en Ischias klachten naar chiropractie Houten

25 november 2020 om 12:13 Zakelijk

ISCHIAS De klachten van ischias en hernia lijken erg op elkaar. In beide gevallen is er sprake van lage rugpijn met uitstraling naar het been. Als we een kijkje gaan nemen in het lichaam zelf, dan blijkt dat er verschillende structuren zijn aangedaan en de klachten eigenlijk heel verschillend zijn.

Ischias is een uitstralende zenuwpijn in bil of been. Het is slechts een verzamelnaam. Het zegt alleen iets over wat er wordt gevoeld: pijn uitstralend vanuit de lage rug via de bilstreek tot in de achterkant van het been, soms helemaal tot in de voet. De pijn bij ischias volgt het verloop van de grote beenzenuw, de nervus ischiadicus. Deze begint in het ruggenmerg en loopt langs de bil en de achterkant van het been naar de voet. Als er ergens in deze baan druk of irritatie op de zenuw komt te staan heeft dat uitstralende pijn naar het been tot gevolg .

HERNIA Een hernia is een ‘uitpuiling’ van een tussenwervelschijf. Het binnenste materiaal van de tussenwervelschijf is door de hardere buitenrand van de tussenwervelschijf gegaan en drukt in meer of mindere mate tegen een zenuw. Als de druk op de zenuw groot wordt kunnen uitvalsverschijnselen ontstaan: een doof gevoel en krachtverlies.

Hoe herken je een hernia?

• felle pijn/tintelend gevoel in het been

• hoesten, niezen en persen kan de pijn in het been doen toenemen

• krachtverlies of doof gevoel in been

• bukken en zitten verergert de pijn

Een hernia ontstaat meestal niet vanzelf, het is een geleidelijk proces. Er is in dat geval sprake van een soort materiaalmoeheid. Als er bijvoorbeeld een blokkade in het bekken zit, staan de onderste rugwervels onder voortdurende enkelzijdige rotatiestress. Of iemand heeft zwaar werk waarbij constant getild of gebukt wordt of waarbij men langdurig zit.

BEHANDELING Bij ischias/ hernia kan de chiropractor wel verder helpen. De meeste hernia’s kunnen zonder operatie herstellen, al kan dit enkele maanden duren. Vaak kan de chiropractor helpen het herstelproces te versnellen. De chiropractor kent verschillende technieken voor de behandeling van een hernia of bij ischias. Het doel is de ruimte voor de zenuw en de beweeglijkheid van het gebied te vergroten om zo de irritatie op de zenuw te verminderen.

Wilt u een afspraak maken bij Chiropractie Houten, dat kan op de volgende manieren:

Email: Info@chiropractiehouten.nl

Telefoon : 030 – 636 89 87

Of direct online inboeken: www.chiropractiehouten.nl

Chiropractie Houten
Het Kant 43
3995 DZ HOUTEN

advertentie
advertentie