'The Personal History of David Copperfield'.
'The Personal History of David Copperfield'. Theater Aan de Slinger

Vooruitblik op filmprogramma

25 november 2020 om 15:10 Film

HOUTEN Leuk nieuws: in de kerstvakantie gaat het filmprogramma van Aan de Slinger door! Er draait dan onder andere ‘Kom hier dat ik u kus’. Een tragikomisch familiedrama naar de succesvolle roman van Griet Op de Beeck. Het is een titel uit het programma van het Nederlands Film Festival 2020 en winnaar van de Prijs van de Nederlandse Filmkritiek. 

Binnenkort draait de film ‘The Singing Club’, op 26 en 27 november (laatste kaarten!) en ook driemaal in december. Het is de feelgood-film van het jaar van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek. Op dinsdag 1 en woensdag 2 december draait ‘Love Sarah’. Een Engelse feelgood film vol kleurrijk gebak van over de hele wereld. Een jonge vrouw wil de droom van haar overleden moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, verwezenlijken. Hiervoor roept ze de hulp in van een oude vriendin en haar oma. “De film heeft een opbeurende girl power-toon” vindt NRC. De film ‘The Personal History of David Copperfield’ draait op donderdag 3 en vrijdag 4 december. Het is een komische dramafilm gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film is een experiment in ‘color blind casting’. Regisseur Iannucci koos de acteurs die hij het meest geschikt achtte voor hun rollen ongeacht etnische afkomst of huidskleur. “Zelden zo’n vrije en ruimhartige verfilming gezien van een literaire klassieker.” (Trouw, 4 sterren). De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield (Dev Patel). Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy (Tilda Swinton). De recensies zijn lovend. Bestel snel kaarten, want door de coronamaatregelen is er beperkt plek! Meer info en tickets voor de films: www.aandeslinger.nl 

IN HET THEATER De landelijke coronamaatregelen betekenen dat er maximaal 30 personen per zaal zijn toegestaan. De voorstellingen van LeineRoebana (27 nov), Thomas, Sacha en Jos (29 nov) en Theatergroep Suburbia (4 dec) zijn daardoor uitverkocht. Zie www.aandeslinger.nl voor meer informatie.

WIN GRATIS KAARTEN ‘t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘The Personal History of David Copperfield’ op donderdag 3 december 20.30 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor dinsdag 1 december 11 uur onder vermelding van ‘David Copperfield’ naar houtensnieuws@bdu.nl . Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie