Eric Martherus, Philip en Celeste
Eric Martherus, Philip en Celeste Tiny Boeren

Badmintonschool Utrecht opent haar deuren met Houtens inbreng!

11 november 2020 om 23:50 Overig Deel je nieuws

Al enkele weken is Utrecht en omstreken een Badmintonschool rijker. Nieuwegeiner Eric Martherus zinspeelt al enkele jaren om een Badmintonschool in de regio te starten. Samen met Andrea Grim (jeugdbestuurslid OSM), trainster Tiny Boeren en trainster Celeste Greve (uit Houten)  is dit plan in de 1e corona periode uitgewerkt. 

Eric Martherus is gymleraar, heeft een CIOS en Academy voor Lichamelijk Opvoeding achtergrond, is in het bezit van  sportleider 4 badminton, Tiny Boeren heeft een Sportleider 3 badminton achtergrond en Celeste Greve heeft een Sportleider 2 badminton diploma. Celeste speelt momenteel 3e divisie. Onlangs hebben de trainers ook de Athletics Skills Model instructeur (ASM) opleiding afgerond.

Doelstelling is om jeugdige badmintonspelers op te leiden, met een veelzijdig, gericht en gestructureerde aanbod. Om te komen tot een goede badmintonspeler is de motorische ontwikkeling belangrijk. Daarbij zal de focus ook worden gelegd naar techniek en tactiek. Het mentale en fysieke gedeelte is zeker een speerpunt.

Waar in andere delen van Nederland al langer talent centra’s zijn, is dit nog niet het geval in de regio Utrecht. ”Daarom deze stap”….volgens Eric Martherus.  Badmintonschool Utrecht is ook onderdeel van het topsport netwerk Utrecht.  Spelers die bij de badmintonschool trainen blijven lid van hun club en blijven daar ook trainen. 

 Celeste Greve, woonachtig in Houten, is een van de trainers van Badmintonschool Utrecht.  “Had ik vroeger ook maar zo’n kans gekregen” ……..vertelt zij. “Dan had ik waarschijnlijk eerder het niveau behaald dan wat ik nu speel.”…. Celeste speelt nu 3e divisie bij BV Amersfoort.

Een andere inwoner uit Houten, die gekozen heeft om bij Badmintonschool Utrecht te trainen, is Philip Enneking. Philip is jeugdlid van BV Houten, traint bij BV Houten, maar traint ook bij de Badmintonschool Utrecht. Op de badmintonschool zien wij dat Philip snel de aanwijzingen oppakt die de trainers hem daar geven. “Naast hard trainen is plezier ook belangrijk”……zien wij bij Philip!

Wil je ook een keer meetrainen? Dat kan altijd. Badmintonschool Utrecht traint op de maandagavond van 18.00-19.30 uur in de sporthal “de Speler” in Ondiep (Utrecht). Kijk ook even op onze website www.badmintonschoolutrecht.nl

Voor andere informatie of vragen, mail naar info@badmintonschoolutrecht.nl

advertentie
advertentie