Het Heuvelrug blond is vanaf volgende week te koop.
Het Heuvelrug blond is vanaf volgende week te koop. RBT Heuvelrug & Vallei

Geniet thuis van de smaak van het Nationaal Park Steun de natuur met biologisch bier: Heuvelrugblond

30 oktober 2020 om 12:57 lokaal Deel je nieuws

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug ontvangt een smakelijk cadeautje van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei. Op initiatief van het RBT heeft de duurzame Utrechtse brouwerij De Leckere een Heuvelrugbier ontwikkeld: Heuvelrugblond. Iedereen die dit biertje drinkt, doet een bijdrage aan het behoud van Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

Vanaf maandag 2 november kan iedereen dit biertje zelf proeven en thuis genieten van de smaak van het Nationaal Park. Heuvelrug Blond is te koop bij een aantal locaties op de Utrechtse Heuvelrug: Lekker in Driebergen, Proefland in Maarn, Het Leersums Kaashuis in Leersum, Van Leeuwen kaas in Doorn en Little Beershop en Driemeterbier in Utrecht. Kijk voor een overzicht van verkooppunten op np-utrechtseheuvelrug.nl/heuvelrugbier

Steun de natuur
Iedereen die dit bier drinkt, steunt hiermee gelijk de natuur. Voor ieder biertje dat gedronken wordt zorgt De Leckere voor een afdracht aan het Nationaal Park. Het Nationaal Park zorgt ervoor dat dat geld wordt besteed aan het beheer en behoud van de natuur.

Biologisch gebrouwen bier
Heuvelrug Blond is een biologisch gebrouwen bier met water van de Utrechtse Heuvelrug dat op 70 meter diepte wordt gewonnen. De Heuvelrug is 150.000 jaar geleden ontstaan door landijs dat het gebied omhoog stuwde. Onder de rug zit een grote voorraad bronwater, die gefilterd wordt door het zand en de natuur. Het is een stevig, hoppig speciaalbier “je proeft de natuur”.  

Doe mee! Deel jouw proostmoment
Nationaal Park nodigt iedereen uit om vanuit thuis het glas te heffen en je bevindingen te delen via sociale media: maak een foto van jouw biermoment en zet deze op de verschillende sociale media met de hashtags #Heuvelrugbier #Heuvelrugblond #biervandeheuvelrug #steundenatuur.

Over Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug – bron van natuur en cultuur
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, een eeuwenoud kostbaar natuurgebied van 20.000 hectare, waarvan 10.000 hectare met de status Nationaal Park. Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is een plek waar mensen tot rust komen en nieuwe energie krijgen. Om al dit moois in stand te houden is er een brede samenwerking opgezet met gemeentes, provincie en eigenaren van natuurgebieden. Ook bewoners en ondernemers zijn in toenemende mate betrokken. Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is de aanjager en initiator van deze samenwerking. 

advertentie
advertentie