Afbeelding
www.bertilvanbeek.nl

Collecteweek voor kinderen met een handicap

1 november 2020 om 11:15 Maatschappelijk

HOUTEN Stichting Het Gehandicapte Kind collecteert van 9 t/m 14 november, ook in Houten komen zij aan de deur. Eenzaamheid is de grootste handicap, aldus de stichting. Daarom luidt het motto: ,Geen kind zonder vriendjes’. 

Voor veel kinderen met een beperking is eenzaamheid de grootste handicap. Ze gaan naar aparte scholen of helemaal niet naar school. Spelen wordt lastig als 9 van de 10 speelplekken in ons land nog steeds niet of slecht toegankelijk zijn voor gehandicapte kinderen. En veel kinderen met een handicap staan aan de zijlijn terwijl ze graag met leeftijdgenootjes zouden willen sporten. 

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) zorgt ervoor dat kinderen met en zonder handicap elkaar leren kennen. Dat ze samen kunnen spelen, sporten en leren – samen opgroeien. Bijvoorbeeld door speeltuinen aan te passen of door aangepast sporten aan te bieden op de atletiekvereniging in de buurt.

Voor wie wil weten wat het Gehandicapte Kind in uw regio doet? Op de website www.nsgk.nl ziet u op een landkaart welke projecten daar mede mogelijk zijn gemaakt.

Collectant gemist?

Heeft u geen collectant aan de deur gehad, maar wilt u toch een bijdrage overmaken? Dat kan door de letters VRIENDJES te sms-en naar nummer 4333 (eenmalige gift van 3 euro) of met een online donatie via www.nsgk.nl. Het Gehandicapte Kind is in het bezit van het CBF-keurmerk. 

advertentie
advertentie