Opening Ervenstaete
Opening Ervenstaete Zorgspectrum

Revalidatielocatie Ervenstaete in Houten geopend met een webinar

29 oktober 2020 om 09:49 Zorg

HOUTEN Op 27 oktober vond de virtuele opening plaats van revalidatielocatie Ervenstaete in Houten. Deze nieuwbouwlocatie biedt plaats aan 30 ouderen die hard werken aan hun herstel. Ook voor individuele therapieën zoals bijvoorbeeld fysiotherapie kunnen belangstellenden er terecht.

Veel Houtenaren hebben de nieuwbouw in vijf maanden op zien bouwen. Bestuurder Vivian Broex: ,,In deze complexe tijd willen we op gepaste wijze kenbaar maken dat we een nieuwe revalidatielocatie openen. Ik ben hier erg trots op. Veel collega’s hebben er voor gezorgd dat de nieuwe locatie een feit is. Net zoals de landelijke cijfers laten zien, heeft ook onze organisatie te maken met corona-besmettingen. Het is een moeilijke periode voor cliënten, hun naasten en voor zorgcollega’s. Wij hebben oog voor de complexiteiten die deze periode met zich meebrengt.”

LEGO-challenge Er is hard gewerkt aan de organisatie van een lego-challenge. Hiermee wilde ZorgSpectrum laten zien dat ,,we verder komen als we sámen bouwen.” In de lego-challenge waren teams vertegenwoordigd vanuit omwonenden, cliënten, medewerkers en relaties. De organisatie besloot vanwege de veiligheid de lego-challenge te laten vervallen. Het webinar ging wel door.

WEBINAR Voor belangstellenden was er een webinar met zorginhoudelijke thema’s. Zo kwamen er sprekers aan het woord over de samenwerking van ZorgSpectrum met revalidatiecentrum De Hoogstraat over patiënten met een dwarslaesie. Ook werd er gesproken over het kwaliteitslabel Topcare, waarvoor ZorgSpectrum zich inspant dit hoogwaardige label te behalen.

EMOJI- SAFARI IN VIRTUELE RONDLEIDING Om het lego-thema gedurende het webinar terug te laten komen, werden er tijdens de virtuele rondleiding door het gebouw verschillende ‘emoji’s’ van lego getoond. De deelnemers die als eerste het betreffende emoticon vonden, ontvingen een leuke (lego)prijs.

OPENINGSHANDELING De officiële openingshandeling werd verricht door de burgemeester van Houten, Gilbert Isabella. Symbolisch werden de twee laatste legosteentjes gelegd in een door handen gedragen hart. Isabella: ,,Een locatie speciaal voor geriatrische revalidatie was in Houten ook een ontbrekende schakel. Ik ben er trots op dat deze voorziening in onze gemeente is gebouwd. Morgen komen hier de eerste revalidanten. Ik heb veel waardering voor ieders inzet waarop de locatie met elkaar is ontwikkeld.”


Bent u ook benieuwd hoe Ervenstaete er van binnen uit ziet?
U kunt de virtuele tour binnen enkele dagen zelf ook bekijken via 
www.zorgspectrum.nl, ‘locaties’ en vervolgens Ervenstaete.

Opening Ervenstaete
Opening Ervenstaete
Opening Ervenstaete
Opening Ervenstaete
Opening Ervenstaete
advertentie
advertentie