v.l.n.r. teammanager Buitendienst Stefan Brogtrop, Marcel van Dijk, Arie Koning en Ruud van Mourik, trots op de nieuwe tractoren voor Gemeente Houten.
v.l.n.r. teammanager Buitendienst Stefan Brogtrop, Marcel van Dijk, Arie Koning en Ruud van Mourik, trots op de nieuwe tractoren voor Gemeente Houten. Irene van Valen

Van Dijk Houten levert nieuw tractoren voor gemeente Houten

30 oktober 2020 om 17:04 Zakelijk

HOUTEN Rond kwart over één reed Marcel van Dijk, van Van Dijk Houten, op donderdag 29 oktober de gemeente werf op. Op zijn oplegger stonden twee tractoren voor Gemeente Houten. Deze trekkers zullen ingezet worden voor verschillende werkzaamheden in de openbare ruimte, maar met name voor gladheidsbestrijding op de fietspaden en onderhoud aan de sportvelden.

door Irene van Valen

Voor het werk op de fietspaden en om onder de tunnels te kunnen rijden, moesten de tractoren bepaalde afmetingen hebben. ,,Een trekker van 2,5 meter breed is niet de bedoeling op het fietspad”, zegt Arie Koning, voorbereider inkoop. Na het lossen van de trekkers legt Van Dijk aan een aantal mannen van de buitendienst de werking uit. Steeds aan tweetallen vanwege de corona maatregelen. Opzichter Ruud van Mourik, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van alle machines op de gemeentewerf zegt: ,,Er werken 25 mensen in de buitendienst. Zij moeten er bijna allemaal mee kunnen rijden.” Een van de medewerkers zei: ,,Dat is nog eens mooi spul.”

AANBESTEDING Van Dijk won een aanbesteding en zegt: ,,Dit is het hoogst haalbare wat in trekkers te leveren is.” Hij vertelt over een mee-verende vooras, led verlichting rondom en over de verwarmde spiegels en vloer wat vooral in de wintermaanden zeer fijn zal zijn. Andere specifieke eisen die speelden voor de aanbesteding waren bepaalde milieueisen als brandstofverbruik en een zo laag mogelijke CO2 uitstoot. ,,De tractoren moesten een vlakke vloer en comfortabele stoelen hebben, voor de gezondheid van onze medewerkers”, zegt Koning. Ook het feit dat wanneer de trekkers afgeschreven worden, ze voor 96% herbruikbare onderdelen bevatten speelde mee. Van Dijk legt uit: ,,Deze trekkers zijn normaal groen. Speciaal voor de gemeente kregen deze trekkers de gemeentekleuren geel en blauw. Het blauw is in de fabriek gespoten, want een voertuig mag maar één kleur hebben. De velgen zijn officieel rood, die zijn wit gemaakt en de gele motorkap is gewrapt. Daarbij is speciale folie over de kap geplakt.” Van Mourik besluit: ,,We zijn heel blij met deze mooie nieuwe tractoren en kunnen de burgers bedienen met de inzet van deze machines.”

De twee nieuwe tractoren voor Gemeente Houten
advertentie
advertentie