Buladó
Buladó Gregg-Telussa

Filmprogramma coronaproof - Aan de Slinger

28 oktober 2020 om 15:15 Film

HOUTEN De komende periode blijft Aan de Slinger coronaproof films draaien. Onze filmzaal biedt reeds plek aan max 28 bezoekers en hoeft dus niet aangepast te worden aan de aangescherpte coronamaatregelen.

Het programma van de komende twee weken: Op woe 28 oktober organiseert Aan de Slinger in samenwerking met Kerken in Houten de filmavond ‘Zin in Film’. De film ‘Corpus Christi’ wordt gedraaid (uitverkocht).

De Franse dramafilm ‘Deux’ is do 29 en vr 30 oktober te zien. Buurvrouwen Madeleine en Nina zijn al tientallen jaren elkaars grote liefde. De gang tussen hun appartementen biedt een portaal tussen twee compleet verschillende werelden: die van een zorgzame moeder en oma die haar kinderen maar niet durft te vertellen dat ze een geheim liefdesleven heeft, en die van een vrijzinnige onafhankelijke vrouw die ernaar smacht haar leven met haar geliefde door te brengen, in het openbaar. Madeleine en Nina hun deuren staan altijd open en ze bewegen zich vrijelijk tussen de appartementen. Tot hun portaal door een onverwachte gebeurtenis plotseling gesloten wordt, en ze elkaar niet meer kunnen bereiken. “Het onvoorspelbare Deux is als een alsmaar uitgestelde dans voor twee hunkerende zielen.” Vier sterren, de Volkskrant. 

Di 3 en 4 november draait de film: ‘Buladó’, de openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2020 en winnaar van een Gouden Kalf voor de Beste Film. Een liefdevol, magisch-realistisch familiedrama op Curaçao. De elfjarige Kenza (Tiara Richards) woont samen met haar vader Ouira (Everon Jackson Hooi) en opa Weljo (Felix de Rooy) op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

De film ‘Love Sarah’ wordt do 5 en vr 6 november nogmaals vertoond in Aan de Slinger. Een Engelse dramafilm vol kleurrijk gebak van over de hele wereld. Een jonge vrouw wil de droom van haar moeder, het openen van een bakkerij in het Londense Notting Hill, verwezenlijken. Hiervoor roept ze de hulp in van een oude vriendin en haar oma.

Meer info en tickets voor de films: www.aandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ‘t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘Love Sarah’ op donderdag 5 november 20.30 uur. Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor woensdag 4 november 12 uur onder vermelding van ‘Sarah’ naar houtensnieuws@bdu.nl . Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie