Eerder deze maand kondigde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar de tijdelijke sluiting van de Potsillion Hotels aan
Eerder deze maand kondigde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar de tijdelijke sluiting van de Potsillion Hotels aan Postillion

24-uurs coronateststraat op parkeerplaats Postillion Hotel Bunnik

25 oktober 2020 om 09:24 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Anderhalve week geleden kondigde algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar de tijdelijke sluiting van de Postillion Hotels aan, omdat het wegens de nieuwe coronamaatregelen niet rendabel zou zijn om de vestigingen open te houden. Maar Ginjaar is er de man niet naar om dan maar te gaan zitten duimendraaien. ,,Nietsdoen past niet bij ons. Niet bij mij en ook niet bij mijn team”, stelt hij. ,,Nu wij tijdelijk gesloten zijn, blijven we zoeken naar manieren om een actieve bijdrage te leveren aan het bestrijden van het coronavirus. Sinds gisteren (zaterdag 24 oktober, red.) is daarom de parkeerplaats van onze vestiging in Bunnik uitgerust met een (commerciële) 24-uurs corona teststraat. Zeer binnenkort volgen ook onze vestigingen in Amersfoort, Arnhem, Deventer en Dordrecht en de parkeergarage van Postillion Hotel Amsterdam. In Nederland zijn dit de eerste corona teststraten in hun soort.”

Ginjaar legt uit dat hij en zijn team nog meer willen doen: ,,Hoewel wij natuurlijk een nog grotere bijdrage willen leveren aan het bestrijden van het virus en het verminderen van haar grote economische impact, doen wij binnen onze mogelijkheden wat we kunnen. Zo organiseerden we in juni als eerste een 1,5-metercongres en onlangs besloten we onze vestigingen tijdelijk te sluiten, onder meer om het aantal reisbewegingen te beperken. Het ondersteunen van deze teststraten is een volgende stap. En wij stoppen daar natuurlijk niet.”   

150 TESTS PER DAG De nieuwe teststraten kunnen volgens Ginjaar - per locatie - zo’n 150 tests per dag verwerken. Dat kan worden opgeschaald tot duizenden tests per dag. ,,Naast onze parkeergarage en parkeerterreinen stellen wij ook voorzieningen voor testers en kantoorruimtes ter beschikking. Wij staan klaar, als altijd. En als wij binnenkort onze vestigingen weer kunnen openen - en daar hopen we natuurlijk zeer op - dan blijven de meeste teststraten ook geopend.”

advertentie
advertentie