Rond on Ice 2019
Rond on Ice 2019 christi wijnen

Ook geen Rond on Ice in Houten deze winter

22 oktober 2020 om 11:29 Corona

HOUTEN We kunnen de komende winter niet schaatsen op Het Rond. Na lang overwegen heeft het bestuur van Stichting Rond on Ice een streep gezet door de aankomende wintereditie. Het bestuur vindt, dat vanwege de huidige ontwikkelingen rondom Covid-19 en alle onzekerheid die dit met zich meebrengt, er aan het einde van het jaar geen winterevent kan worden gerealiseerd.

Gemeente, Belangenvereniging Het Rond, sponsoren, vrijwilligers, toeleveranciers en andere betrokken partijen van Stichting Rond on Ice zijn deze week over de beslissing geïnformeerd.

Stichting Rond on Ice hield lang de hoop om een winterevent te kunnen realiseren. ,,Met enthousiasme zijn we met de voorbereidingen van Rond on Ice begonnen, met de gedachte ‘we gaan Rond on Ice organiseren en hopelijk ook realiseren’. We starten altijd met het plannen van de ijsbaan rond de zomer en hebben lang de goede hoop gehouden dat er een scenario te bedenken was om de ijsbaan toch door te kunnen laten gaan. Na verschillende overleggen met gemeente, bestuur, vrijwilligers en andere betrokken partijen, ziet het bestuur helaas geen mogelijkheid voor realisatie.”

Een van de doelen van de Stichting was om het schoolschaatsen in ieder geval door te laten gaan, maar na de laatste persconferentie ziet de Stichting niet voldoende perspectief meer voor de ijsbaan. De vrijwilligers van de ijsbaan spelen ook een rol in dit besluit. ,,We willen onze vrijwilligers niet als toezichthouder op laten treden. Daarnaast hebben we veel vrijwilligers die op leeftijd zijn en in de risicogroep vallen. Los van de veiligheid zouden de evenementen die de ijsbaan jaarlijks kleur geven vanwege de coronarestricties niet door kunnen gaan.”

Stichting Rond on Ice is bij het nemen van deze beslissing niet over één nacht ijs gegaan. ,,Gezondheid en de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers staan voorop en die zouden wij in de huidige situatie niet kunnen garanderen. Het is een beslissing die het bestuur zwaar valt. De verbinding, gezelligheid en het samenzijn met alle betrokkenen, de vrijwilligers, het publiek en de partners gaan we dit jaar missen. Volgend jaar hopen we het mooie winterevent wel weer te gaan realiseren.”

advertentie
advertentie