PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Houten

40 dagen eten uit de streek challenge

Overig
Foto: Irene van Valen
19 okt 2020, 11:30
Marieke met producten uit de streekbox
Marieke met producten uit de streekbox
HOUTEN

,,Met deze challenge willen producenten en consumenten uit de regio voedsel dat dichtbij huis wordt geproduceerd introduceren bij een breder publiek”, zegt Marieke Duijts uit Houten. Ze is communicatie & persvoorlichter bij Ede Marketing. Daar ontstond het idee om een project te starten met de naam: ‘40 dagen eten uit de streek’. Marieke is betrokken bij dit project en doet mee aan deze challenge. ,,Het verkleinen van je ecologische voetafdruk begint bij jezelf. Een eerste stap is om seizoensgebonden en duurzame producten te eten. Dat biedt dit experiment.”

CHALLENGE Bij deze challenge, die loopt van 3 oktober tot 12 november, kopen mensen wekelijks een streekbox met producten uit de regio Foodvalley. Men koos bewust voor 40 dagen omdat mensen die tijd nodig hebben om nieuwe gewoonten aan te leren. ,,Eten uit de streek trok mij al langer aan. Ik fiets graag richting ’t Goy en mijn ..

Deel dit artikel via: