Afbeelding
Pixabay

Lezing van dierenarts over vuurwerkangst bij honden

23 oktober 2020 om 15:15 Maatschappelijk

HOUTEN Veel honden zijn, net als andere dieren, bang voor vuurwerk. Dierenkliniek Wulven organiseert op woensdag 4 november een informatieavond over dit onderwerp. Honden hebben de pech dat ze, ook als ze bang zijn, toch naar buiten moeten om uitgelaten te worden. 

Het gaat niet alleen om Oudjaarsdag. Ieder jaar beginnen de eerste rotjes en vuurpijlen al na Sinterklaas.  Het is geen pretje om als bange hond dan toch 4 keer per dag de straat op te moeten. Ook voor u als eigenaar is het niet fijn om een bange hond mee naar buiten te moeten slepen.

Als u op tijd begint zijn er gelukkig verschillende mogelijkheden om hier iets aan te doen. De angst geheel laten verdwijnen lukt (meestal) niet, maar het kan allemaal wel een stuk dragelijker gemaakt worden voor u en uw hond.

Hoe herkent u de angst van uw hond?

Op de informatieavond is aandacht voor het herkennen van vuurwerkangst bij uw hond. Niet iedere hond laat angst op dezelfde manier zien. Ook wordt besproken wat u als eigenaar wel en vooral niet moet doen. Tot slot komen de verschillende behandelingsmogelijkheden van de dierenarts aan bod. 

De avond is bedoeld voor eigenaren van honden, die bang zijn voor vuurwerk, maar ook voor eigenaren van jonge honden die nog niet bang zijn of waarvan u nog niet weet hoe ze reageren op vuurwerk. 

De avond wordt verzorgd door dierenarts mw. drs. E.C. van der Waa en vindt plaats in Dierenkliniek Wulven, Randhoeve 2B (onder in het gebouw van het Wellant College) van 20.15 – 21.30 uur. U hoeft uw hond niet mee te nemen. De informatieavond is gratis, maar opgave vooraf is noodzakelijk. In verband met coronamaatregelen kunnen maximaal 7 mensen aanwezig zijn. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u bellen met 030 - 63 77 267 of mailen met wulven@dierenzorggroep.nl

advertentie
advertentie