Houtenaren dansen in voorstelling de Vlinder
Houtenaren dansen in voorstelling de Vlinder Marijke van der Linden

Danstheater de Vlinder: 80 Houtenaren eren de grondleggers van Houten

17 oktober 2020 om 15:30 Podiumkunsten

HOUTEN Maar liefst tachtig Houtenaren staan over iets meer dan twee weken op het podium van Aan de Slinger in de danstheatervoorstelling De Vlinder. Het is de ‘grand finale’ van het project waar de Houtenaren een jaar geleden in stapten. De Vlinder gaat over Houten. Over de snelle groei van dorp naar stad en de invloed daarvan op hoe mensen met elkaar omgaan. Over de strijd tussen beton en groen, en de kracht van levenservaring. De deelnemers weten er alles van: ze hebben zelf de ontwikkeling van hun stad gezien en meegemaakt.

Hun inbreng is de inspiratie voor de voorstelling. De Vlinder is een concept van Gouden Dans, dramaturg en bedenker van het concept is Liesbeth Osse. In de voorstelling zit zwierige dans, swingende muziek, een kleurrijk decor en bijzondere foto’s. Tijdens de wekelijks repetities genieten de deelnemers, allen 65 jaar of ouder, volop. ,,Ik was vergeten hoe leuk het is om weer iets te leren”, zegt een deelnemer. Een ander: ,,Heel gezellig. Het lijkt of we elkaar al jaren kennen.” Het talent bij de groep dansers wordt naar boven gehaald door choreograaf en docent Ireen Kurvers. Andere deelnemers worden begeleid en geïnspireerd door beeldend kunstenaar Dorothé Arts en fotograaf Paul van der Klei. En de Castellum Singers doen mee, onder leiding van hun dirigent Jan van Wieringen.

De voorstelling is opgebouwd uit spannende, grappige en poëtische collage van ervaringen en herinneringen. ,,We nodigen alle Houtenaren uit te komen, voor jong en oud wordt het een belevenis. Het is prachtig om te zien hoe het plezier er vanaf spat” , vertelt cultuurmakelaar Bea Nederhoff.

De voorstellingen zijn: op vrijdag 30 oktober om 17 uur en om 20.15 uur; op maandag 2 november om 17 uur en om 20.15 uur; op dinsdag 3 november om 20.15 uur. Kaarten kosten 10 euro inclusief een drankje en zijn te bestellen via www.aandeslinger.nl, telefonisch (030 - 63 51 024) of per e-mail (info@aandeslinger.nl). Er is al flink interesse, dus wacht niet te lang met bestellen. De voorstelling vindt natuurlijk veilig en coronaproof plaats.

De Vlinder is een project van Aan de Slinger, ‘van Houten&co’, gemeente Houten en naar een concept van Gouden Dans. Mede mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuurparticipatie, K.F. Hein Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.








advertentie
advertentie