Het Plein in het oude dorp
Het Plein in het oude dorp Rina Knopper

En de horeca sch(r)ikt

6 oktober 2020 om 10:34 Corona

HOUTEN Gasten in de horeca en bij evenementen moeten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden. Tenzij ze uit één huishouden komen. Daarnaast vindt er altijd een reservering en gezondheidscheck plaats. Horecagelegenheden zijn verplicht om bezoekers te vragen zich te registreren. Vanaf 21.00 uur worden geen nieuwe bezoekers meer toegelaten, om uiterlijk 22.00 uur sluiten de deuren. Zo luiden de nieuwste regels met betrekking tot het horecabeleid in coronatijd.

De horecaondernemers zijn geschrokken van deze aanscherping van de regels. De meesten hebben hun bedrijf zo goed en kwaad als het ging aangepast op de eerder aangekondigde regels voor wat betreft afstand en aantal. Nu komt er ook nog een extra tijdsbeperking bij. ,,Dit kwam redelijk onverwachts en ik schrik hier van”, aldus een ondernemer op het Plein.

JONGEREN ,,Het is welbekend dat deze regels een verwoestend effect zullen hebben op de ondernemingen en men mag hopen dat de steun vanuit de overheid voldoende is.” Een bezoek aan het café is opeens niet meer een spontane actie. Een restaurant bezoeken kan alleen na ruime reservering vooraf. ,,Wij gaan altijd pas ná negen uur naar de kroeg, dat kan niet meer. Het gevolg is dat wij als groepje bij elkaar thuis gaan zitten. Dat is leuk, maar wij zitten door online studie al hele dagen thuis. Dat huis hebben wij inmiddels wel gezien.” vertelt een student chemie. ,,Ik stel mij zo voor dat op die manier de maatregelen ook hun doel voorbijschieten.”

LOYAAL In de kapsalon maken twee dames een eetafspraak. ,,Het is wel lastiger dan anders, maar wij gaan in deze tijd tóch uit eten. Ik voel het als een soort loyaliteit naar ons restaurant. Dan gaan we gewoon iets eerder. Nee het weerhoudt mij niet om uit eten te gaan. Juist nu is het een mooie afleiding van het eentonige ritme van thuiswerken.”

UITBREIDING TERRAS Als extra handreiking heeft de gemeenteraad unaniem ingestemd met verlenging van de tijdelijke vergunning voor de uitbreiding van de uitbreiding van terrasruimte, in ieder geval tot het voorjaar.

door Rina Knopper

advertentie
advertentie