Bright O. Richards
Bright O. Richards Roel van Berckelaer

75 jaar vrijheid, vrijheid verbindt Bright O. Richards verteld zijn verhaal

4 oktober 2020 om 21:54 Lokaal/Evenementen Deel je nieuws

“Daar waar het goed met je gaat is je thuis”

Donderdag 1 oktober, in theater Aan de Slinger is het goed geregeld. Iedere bezoeker wordt bij de deur ontvangen. Er is een route langs de bar en met een drankje loop je naar de theaterzaal. Gastvrouwen wijzen iedereen een plaats toe aan tafeltjes en de zaal vult zich. Heel goed georganiseerd en Coronaproef. Dit heeft er toe geleid dat de voorstelling die al 2x vanwege het Covid 19 virus is uitgesteld vandaag kan doorgaan.
In het kader van 75 jaar vrijheid speelt de voorstelling The Bright Side of Life van New Dutch Connections.

Bright O. Richards vertelt in de voorstelling zijn levensverhaal op een indrukwekkende en humorvolle wijze. Lichtbeelden op de achtergrond en accordeon muziek en zang ondersteunen zijn verhaal.  Beginnend met een heel klein lichtje en het verhaal van zijn geboorte, is hij uitgegroeid tot een bekende Liberiaan. Een oorlog die begint; je wilt er niets mee te maken hebben maar je ontkomt er niet aan. Kinderen tot soldaat gemaakt die meedogenloos handelen.
Vluchten, alles wat je lief is achterlaten en op een plek waar je toevallig terecht komt helemaal opnieuw beginnen. Hoe doe je dat?
Steeds die vragen: waar kom je vandaan, waarom ben je hier? De mallemolen van onze bureaucratie en het eindeloze wachten en niets mogen doen.
Tot iemand vraagt : “wat is je droom” en er weer licht komt.

Over oorlog ging het, een afschuwelijke situatie waar wij 75 jaar geleden van bevrijd zijn maar die de wereld nog niet uit is.

Over verbinden ging het. Voor de voorstelling begon vertelden een aantal nieuwe Houtenaren hun droom. Na de voorstelling kwam Bright er op terug. Zijn er mensen in de zaal vroeg Bright, die deel van hun netwerk willen worden, die deze mensen willen aanspreken op hun dromen en ze helpen die te verwezenlijken? Zodat het hier goed met ze gaat en ze kunnen zeggen: Hier is mijn thuis.

Na enige aarzeling staken mensen hun hand op. Verbindingen werden gelegd, ook Wethouder Jan Overweg en mensen van het Platform Maatschappelijk Ondernemen wilden zich verbinden.
Hopelijk helpt hun voorbeeld ook u en jou om verbinding te zoeken met onze nieuwe Houtenaren. We leven hier al 75 jaar in vrijheid, een groot goed waar we elke dag dankbaar voor mogen zijn maar waar we ons ook voor in moeten blijven zetten. Hoewel we in deze Corona tijd afstand moeten houden is verbinding een belangrijke bouwsteen voor een gezonde samenleving waar we in vrede met elkaar kunnen leven.

 

advertentie
advertentie