Huiskamertheater setting van Aan de Slinger
Huiskamertheater setting van Aan de Slinger Nourian Hofman

Theater Aan de Slinger mag meer dan dertig personen ontvangen

1 oktober 2020 om 15:10 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN Zestien poppodia, theaters en andere culturele instellingen in de provincie Utrecht - waaronder theater Aan de Slinger in Houten - hebben een zogeheten ontheffing gekregen. Dat houdt in dat zij meer dan dertig personen in hun gebouw mogen ontvangen, ondanks de maandag door het kabinet aangekondigde maatregel.

De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) maakt zojuist bekend om welke instellingen het gaat. Volgens voorzitter Peter den Oudsten gaat de VRU “zeer terughoudend” om met het verlenen van de ontheffingen. ,,Dat is van belang om het aantal sociale contacten terug te dringen en daarmee het aantal besmettingen af te remmen.”

CRITERIA Er wordt per instelling gekeken hoeveel mensen er in de zaal aanwezig mogen zijn, maar dat zullen er nooit meer dan 250 zijn. De instellingen die een ontheffing hebben gekregen, voldoen aan verschillende criteria. Zo moeten ze een zo breed mogelijk aanbod hebben voor een zo breed mogelijk publiek.

Ook de “functie en de plaats van een gebouw in de regio” worden meegewogen. Dat moet ervoor zorgen dat er bezoekers minder ver hoeven te reizen naar het gebouw. Verder gelden de vaste regels, zoals looproutes, reserveringen en een vaste plaats voor elke bezoeker.

De volgende zestien locaties hebben een ontheffing gekregen:

- De Flint, Amersfoort
- Fluor, Amersfoort
- Sint Joriskerk, Amersfoort
- Theater De Speeldoos, Baarn
- Het Huis van Eemnes, Eemnes
- Theater Aan de Slinger, Houten
- Fulco Theater, IJsselstein
- Theater De Kom, Nieuwegein
- Jaarbeurs, Utrecht
- Tivoli, Utrecht
- Stadsschouwburg, Utrecht
- De Paardenkathedraal, Utrecht
- Theater Lampengiet, Veenendaal
- Het Klooster, Woerden
- Calypso Theater, Wijk bij Duurstede
- FIGI, Zeist

Ook het Nederlands Film Festival in Utrecht kan doorgaan. Voor de Jaarbeurs is de ontheffing beperkt tot samenkomsten met een cultureel karakter.

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie