De HEMA opende donderdag een filiaal in Castellum
De HEMA opende donderdag een filiaal in Castellum Karin Tim - Mijland

Hema Castellum open

25 september 2020 om 16:30 Winkels

HOUTEN Afgelopen donderdag opende de Hema in winkelcentrum Castellum haar deuren. CEO Tjeerd Jegen knipte een lint door tijdens een kleurrijke regen van confetti, daarna kon het publiek voor het eerst naar binnen.

Op een oppervlakte van 767 m² is een uitgebreid assortiment te vinden. Het is afgestemd op de bewoners van Castellum en omgeving. Zo zijn er bijvoorbeeld grote afdelingen baby- kinder- en damesmode en seizoenartikelen die vaak wisselen. Uniek voor Hema is de ijssalon met 18 seizoensgebonden smaken ijs die regelmatig veranderen en zelfgemaakte donuts.

Op de verschillende afdelingen staan narrow casting schermen. Deze reclameschermen informeren klanten over artikelen, bijvoorbeeld over productspecificaties. De inhoud wisselt per afdeling. Sanne en Kirsten van der Weijden zijn zussen en samen met hun vader Rick franchisenemers van dit filiaal. Sanne: ,,Deze schermen bieden de kans om dingen te delen met de klant, bijvoorbeeld over maatschappelijk verantwoord ondernemen door de Hema. Hema denkt goed na over de producten die we verkopen. Kinderarbeid is uitgesloten, artikelen worden niet getest op dieren en boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun koffiebonen. Ook hebben we producten van gerecycled materiaal.”

FAMILIEBEDRIJF Sanne en Kirsten zijn opgegroeid met de Hema. Hun opa en oma hadden al een filiaal in Hoofddorp en hun ouders begonnen er één in Zwijndrecht. Daarna breidde hun aantal filialen in Nederland, waaronder een vestiging op ’t Rond, zich steeds meer uit. Houten Castellum is het tiende filiaal dat deze familie opent.

Al op jonge leeftijd hielpen de twee zussen mee in deze winkels, ook nu zijn ze veel op de winkelvloer te vinden. Bovendien steken ze bij verbouwingen ook zelf hun handen uit de mouwen. Sanne ,,We zijn 24 uur per dag bezig met de Hema. Het is ons werk, maar het voelt als een passie, een hobby. Het is vierentwintig uur gedurende zeven dagen per week omdat het zo leuk is. We werken als gezin samen. We kunnen alles tegen elkaar zeggen, zonder dat iemand er consequenties aan verbindt, daardoor blijven we altijd in beweging.”

WERELDCONCERN Hema opende in1926 haar eerste filiaal in Amsterdam. Inmiddels zijn er 800 vestigingen in de wereld op twee continenten, waaronder in de Benelux, Oostenrijk, Frankrijk maar ook in Dubai.

De Hema op Cardo 5 in Houten is zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur t/m 21.00 uur en op zondag van 10.00 uur tot en met 18.00 uur. Tot en met aanstaande zondag 4 oktober krijgen klanten bij een aankoop een bakje ijs cadeau.

Karin Tim-Mijland

advertentie
advertentie