Voorfietser Kromme Rijnstreek - regiocoordinator
Voorfietser Kromme Rijnstreek - regiocoordinator Christie de Vrij

Fietsen voor mijn eten actief in Houten en omgeving

10 september 2020 om 21:19 Lokaal/Activiteiten Deel je nieuws

Fietsen voor m’n eten grijpt naast de Tour de Force Innovatieprijs

Consumentenplatform Fietsen voor m’n eten heeft op 3 september naast de Tour de Force Innovatieprijs 2020 gegrepen. Na een zinderend spannende stemronde tijdens het Nationaal Fietscongres ging het initiatief ‘Iedereen Fietst Fryslân’ er met de prijs vandoor.

De innovatieprijs is een verkiezing voor fietsinitiatieven, ideeën en producten om het fietsen te stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken. 

Initiatiefnemer Marja van der Ende van Fietsen voor m’n eten is uiteraard teleurgesteld dat er geen geldprijs gewonnen is, maar de kracht om door te gaan is onverminderd sterk. “Met deze prijs hadden we veel wensen die we hebben om het platform en onze website verder te ontwikkelen, snel kunnen uitvoeren. Nu gaan we weer op fietstocht naar andere bronnen om onze spaarpot te vullen. Wij vertrouwen erop dat de nominatie en het promotiefilmpje ons hierbij verder zal helpen. De inzet van onze vrijwilligers tijdens de voorbereidingen naar deze verkiezing toe, is al meer dan goud waard!”, aldus Marja.

Fietsen voor m’n eten is een informatiebron voor fietsers die hun dagelijkse eten bij elkaar willen sprokkelen bij stalletjes langs de weg, boerderijen, kwekerijen en kleine winkeliers. Het platform groeit hard en heeft inmiddels vijftien actieve regio’s, verspreid door Nederland. Het initiatief streeft naar landelijke dekking, met regionale kracht door een lokale inwoner als fietsend voorbeeld.

Ook in de Kromme Rijnstreek heeft Fietsen voor m’n eten een actieve regio. Voorfietser Christie de Vrij van Building On Events zet zich in om de streek in kaart te brengen en anderen te motiveren om vaker de fiets te pakken voor de boodschappen, zoveel mogelijk rechtstreeks van de bron waar het geproduceerd wordt. Het platform draait volledig op vrijwilligers en vrijwillige sponsorbijdragen vanuit consumenten, voedselproducenten en maatschappelijke organisaties.

Meer informatie over de Fietsen voor m’n eten groep in de Kromme Rijnstreek is te vinden op www.fietsenvoormijneten.nl/regio/kromme-rijnstreek. Er is ook een actieve Facebookgroep waar tips en fietsverhalen gedeeld worden: Fietsen voor m’n eten - Kromme Rijnstreek. Meer informatie over sponsoring is te vinden op www.fietsenvoormijneten.nl/sponsoring-kromme-rijnstreek.

advertentie
advertentie