Afbeelding
BAS HARTMAN

Opbrengst kinderkledingbeurs in Houten komt volledig ten goede aan vluchtelingenwerk

13 september 2020 om 08:18 Evenementen

HOUTEN Voor het derde jaar op rij wordt er weer een kinderkledingbeurs georganiseerd in de Bogermanschool, Tuibrug 10 in Houten. De beurs vindt plaats op zaterdag 26 september van 10.00 tot 12.00 uur. De opbrengst komt volledig ten goede aan het werk onder vluchtelingen in Griekenland. Organisator Heidi Ruiter vertelt. „Iemand zei: ‘Dit is de best georganiseerde kledingbeurs die ik meegemaakt heb’.”

Het is altijd weer een flinke klus, vertelt Heidi. „De kleding die we inzamelen moet allemaal gesorteerd en geprijsd worden. Daar ben je best even mee bezig, maar we doen het met een groep vrijwilligers. Dat maakt het ook gezellig.”

Bij het sorteren zijn ze best kritisch. „De kinderkleding moet echt nog netjes zijn, anders verkopen we het niet. Aan de andere kant vragen we er niet veel voor. Het zijn echt kleine prijsjes. Het moet voor iedereen leuk zijn.”

Waarom doen ze dit? Heidi: „Alles wat we ermee verdienen gaat naar het goede doel. Dat is in dit geval het steunen van vluchtelingenwerk in Griekenland. Mijn vriendin Marieke Hasselman is een paar jaar geleden naar Athene verhuisd om vluchtelingen te helpen. Inmiddels doet ze dit werk samen met Sina Nayebi, met wie ze daar getrouwd is. Hij is zelf ook vluchteling en heeft een status gekregen.”

Om hun werk mogelijk te maken, steunen we ze hier vanuit Nederland. „Daarvoor is een zogenoemd ThuisFrontTeam opgericht. Dat moet ervoor zorgen dat er genoeg geld binnenkomt voor hun missie. Daarom organiseren we onder andere deze beurs.”

En met succes. „We krijgen veel positieve reacties op de beurs. We zorgen dat alles goed geordend en overzichtelijk is. Iemand zei: ‘Dit is de best georganiseerde kledingbeurs die ik meegemaakt heb’. Dat is natuurlijk een leuk compliment.”

Dit jaar gaat het door corona wel een beetje anders dan anders. „We hebben het zo ingericht dat iedereen goed afstand kan houden. En we laten een maximaal aantal bezoekers toe, zodat niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Maar aan dat nadeel zit een voordeel: in dit tijd kun je genieten van goede koffie met een lekker, zelfgebakken taartje.”

Afbeelding
advertentie
advertentie