Afbeelding
MARJOLEIN THIJSE
de specialist

10 belangrijke rugtips van Chiropractie Houten

10 september 2020 om 12:06 Advertorial_1

De afgelopen maanden zien wij in de praktijk een enorme toename van rug- en nek klachten gerelateerd aan het thuiswerken. Vaak horen wij dat mensen nog aan de keukentafel werken, een slechte stoel gebruiken of achter de laptop werken in plaats van een groot beeldscherm. Daarbij nemen mensen korter pauze en bewegen gemiddeld veel minder op een dag. 

Het voordeel van thuiswerken, mits er geen kinderen rondlopen, is dat je heel gefocust aan de slag kunt want er zijn geen collega’s die je storen. Het nadeel is dat je vaak niet over een goed ingestelde werkplek beschikt.

Tips

Voorkomen is beter dan genezen: zorg voor sterke buik- en rugspieren.

Een zithouding waarbij je rechtop zit zonder gebruik te maken van een rugsteun versterkt de buik- en rugspieren.

Trek regelmatig de onderrug hol en bol tijdens het zitten. Veel klachten ontstaan doordat de onderrug te weinig afwisseling krijgt en te lang in een gebogen positie belast wordt.

Beweeg wanneer het kan: afwisseling is beter dan langdurig in dezelfde houding te blijven. Wij adviseren om iedere dertig minuten even te bewegen. Een timer zetten kan hierbij helpen. En dan hoeft het niet elk half uur meteen een hele wandeling te zijn, maar even staan is ook al goed.

Probeer telefoon of videogesprekken zoveel mogelijk lopend of staand te doen.

Variatie in houding stimuleert de doorbloeding, hierdoor krijgen spieren de gelegenheid om te herstellen.

Werk zo veel mogelijk aan een statafel in plaats van een zitbureau.

Wanneer u wel naar kantoor gaat of een afspraak buiten de deur heeft, maak er een gewoonte van om de auto wat verder weg te parkeren. De extra loopafstand is goed voor je.

Maak gebruik van het toilet op een andere verdieping. Zo loopt u aanzienlijk meer traptreden op een dag.

Sluit de dag af met een wandeling. Lekker de stress van de schouders en tijd om het hoofd leeg te maken. We zien dat veel mensen op dit moment last hebben van stress. Daardoor slaap je slecht, krijg je stijve spieren en eerder last van lichamelijke kwalen.

Wil je een afspraak maken bij Chiropractie Houten, dat kan op de volgende manieren:

E-mail: Info@chiropractiehouten.nl

Telefoon : 030 – 636 89 87

Of direct online inboeken: www.chiropractiehouten.nl

Chiropractie Houten
Het Kant 43
3995 DZ HOUTEN

advertentie
advertentie