Een huisje van een inspirator
Een huisje van een inspirator B Paffen

‘Laden en Lossen’, de winkel van de Krachtfabriek, wordt heropend

3 september 2020 om 11:25 Winkels

HOUTEN Bij iedere duurzame Houtenaar is de winkel van de Krachtfabriek: Laden en Lossen, aan de Passage wel bekend. Het is een bijzondere winkel met duurzame, lokaal handgemaakte spullen die veelal gerecycled of geupcycled zijn. Hij bestaat binnenkort 5 jaar en dat wil men 5 september vieren. Om 11.00 uur komt de burgemeester de winkel feestelijk heropenen.

Tijdens de coronabreak hebben de vrijwilligers de tijd gehad om de winkel van een frisse look te voorzien. Daarbij zijn ze gesponsord door de Kleine Keus van het Duurzaamheidsfonds.

Met veel enthousiasme presenteren tweeëntwintig verschillende creatieve makers van Houten zich nu in hun eigen shop in de vorm van een huisje. Van fietsen tot kunstwerken, van kleine kadootjes tot lokaal souvenir. ,,De komende 5 jaar willen we graag doorgroeien naar het grote voorbeeld, wat gevestigd is in Zweden: Retuna. Dat is een hele shoppingmall waarin alle spullen gemaakt zijn van hergebruikte materialen. In vijftien winkels worden allerlei huishoudelijke spullen verkocht. Het gaat van plantenzaak tot audiowinkel en van fietsenmaker tot kledingboetiek. ‘Renovatie’, ‘reparatie’ en ‘creatief hergebruik’ vormen de sleutelwoorden. Je kunt er je afgedankte spullen inleveren en DIY workshops volgen om te leren repareren. Maar ook het werk van lokale kunstenaars bewonderen of genieten van een verantwoorde lunch in het eetcafé met biologisch en lokaal geproduceerde producten. Dat willen wij ook! Hoe je daar als duurzame Houtenaar aan mee kunt werken vertellen we u graag zelf tijdens de opening. En anders houd het Houtens Nieuws in de gaten.”

advertentie
advertentie