Het idee is om de bestelbusjes te weren uit de wijken van Houten
Het idee is om de bestelbusjes te weren uit de wijken van Houten Markus Winkler / Unsplash

SGP, CDA en GroenLinks willen duurzame ‘last mile’ vervoersstromen

27 augustus 2020 om 11:39 Politiek

HOUTEN Aanbieders en vervoerders moeten niet individueel hun producten Houten inbrengen, maar afzetten aan de rand van Houten van waaruit het duurzaam bij de afnemers wordt bezorgd. SGP, CDA en GroenLinks hebben hierover schriftelijke vragen gesteld aan het College van burgemeester & wethouders.

Het Houtens college heeft als ambitie het vervoer te verduurzamen. SGP, CDA en GroenLinks zien als belangrijk onderdeel hiervan het realiseren van de duurzame ‘last mile’, waarbij de spullen en producten door een zogenaamde city-hub worden afgeleverd. Zij vragen het college hoe zij tegenover deze ‘last mile’ staan en welke rol zij voor zichzelf ziet weggelegd vanuit haar brede verantwoordelijkheid voor de Houtense samenleving en de ambities uit het collegeprogramma.

TSN De partijen stellen dat TSN Groep Houten kennis, middelen en mogelijkheden heeft om de ‘last mile’ mede vorm te geven. Inmiddels zijn er tussen de TSN Groep en adviseurs gesprekken met ambtenaren over verduurzamen van de ‘last mile’. SGP, CDA en Groen Links willen geïnformeerd worden over de resultaten van deze gesprekken. Bovendien vragen zij zich af welke andere organisaties en mensen binnen en buiten Houten partner kunnen zijn met betrekking tot dit onderwerp.

ONHOUDBAAR Het huidige distributiemodel,waarbij pakketten door heel Houten ongecoördineerd worden afgeleverd achten bovengenoemde partijen niet houdbaar. ,,Het is een kwestie van tijd dat iedere gemeente dit op de één of andere wijze anders geregeld zal hebben.” Zij vragen het college naar de bereidheid hierin een voortrekkersrol te vervullen. Ook zal gekeken moeten worden naar de belangen van de lokale detailhandel in een dergelijk nieuw stadsdistributiesysteem voor de ‘last mile’.

door Annette Stolk – de Vries

advertentie
advertentie