De jaarlijkse boekenmarkt van Amnesty in 2019
De jaarlijkse boekenmarkt van Amnesty in 2019 Amnesty

Amnesty International Houten niet op de Activiteitenmarkt

17 augustus 2020 om 19:19 Evenementen

HOUTEN Onder andere Amnesty International Houten zal niet deelnemen aan de Activiteitenmarkt in Houten. Ofschoon er diverse maatregelen worden genomen door de organisatie, wordt er prioriteit gegeven aan de zorg voor de gezondheid. Coördinator Ferdinand Hoogewoud zegt dan ook: ,,Het kabinet doet de oproep: vermijd drukte. Dat gaat dan niet samen met een dergelijke markt waar je het juist druk wilt hebben.” De Activiteitenmarkt in Houten is bedoeld voor alle verenigingen, cursusaanbieders, vrijwilligersorganisaties op het gebied van vrije tijdbestedingen voor kinderen, jongeren en volwassenen om het nieuwe seizoensaanbod te presenteren. Het hele Rond staat dan vol met kramen en een podium en in de vaak nauwe kraamstraatjes is het dan een drukte van belang. Dit jaar zijn er maatregelen genomen om het gebied groter te maken en geen podium op te stellen. Verder zijn er een paar toegangsplekken om controle op de drukte te houden en nog enige maatregelen. Maar of er een mondkapjesplicht zal zijn, is niet bekend. 

Niet voor alle verenigingen zijn de te nemen maatregelen voldoende om een veilige Activiteitenmarkt te garanderen. Doel is juist in gesprek te gaan met zoveel mogelijk mensen, informatie uitwisselen en info meegeven. Drukte is een kenmerk van zo’n markt, terwijl afstand houden momenteel het motto is. De Activiteitenmarkt zal toch geen besmettingshaard worden? 

Als alternatief noemt Amnesty het idee om een digitale Activiteitenmarkt te organiseren. Ferdinand Hoogewoud: ,,Zou een digitaal platform, waar alle ‘kramen’ thema-gewijs zich kort kunnen presenteren, met aanbod en vraag, toegankelijk voor iedereen, niet een alternatief kunnen zijn voor degenen die iets zoeken voor zichzelf of voor hun kinderen? Het lijkt zeker de moeite waard om dat te organiseren in plaats van de Activiteitenmarkt.”

advertentie
advertentie