Leen Bakker vertrekt uit Houten
Leen Bakker vertrekt uit Houten Rina Knopper

Leen Bakker vertrekt uit Houten

17 augustus 2020 om 11:28 Winkels

HOUTEN Medio september zal Leen Bakker aan de Duwboot op de Meerpaal haar deuren sluiten. De belofte dat zich op de Meerpaal een modern winkelcentrum zou ontwikkelen is helaas nooit uitgekomen en het aantal beoogde klanten is nooit bereikt. ,,Wij hebben gelukkig allemaal een baan bij een ander filiaal van Leen Bakker aangeboden gekregen, voor iedereen ook nog dichter bij huis” aldus een medewerkster die zaterdagmorgen vertelde waarom Leen Bakker in Houten gaat sluiten.

Tijdens de eerste ontwikkeling van de Meerpaal, begin 2000, werd er gesproken over het hoge vestigingsklimaat met 3800 bedrijven en 23500 arbeidsplaatsen in Houten. De gunstige ligging en infrastructuur boden ruimte voor productie- en verkoopbedrijven, groothandel, lichte industrie, bouwnijverheid en (logistieke) dienstverleners. De eerste ontwikkeling van de Meerpaal beloofde een modern ruim opgezet winkelcentrum met meerdere grote vestigingen zoals Leen Bakker, maar ook Gamma, Intersport, een grote supermarkt en andere woonwinkels. Het gezonde vestigingsklimaat in Houten en de gunstige ligging zou een aanzuigende werking hebben.

CRISIS ,,Midden in de zomer van 2008 is Leen Bakker naar Houten gekomen. Er is toen niet zoveel reclame gemaakt over de komst naar de Meerpaal. Het was natuurlijk vakantietijd. En deze vestiging is geen vergelijking met Leen Bakker aan de Hollantlaan op bedrijventerrein Kanaleneiland, daar zitten ook Ikea en de Kwantum woonwinkel. Dat trekt allemaal dezelfde klanten. Maar ik denk ook aan de kredietcrisis die in het najaar van 2008 een hoogtepunt bereikte. De bedrijven haakten af. Ik ben hier niet vanaf het begin, maar de mevrouw van de stoffen en gordijnen wel, voor haar vind ik het echt sneu” aldus een medewerkster.

EINDE CONTRACT Het is nog even uitzingen tot half september, dan loopt het huurcontract af en sluit de winkel. Tot die tijd gelden er flinke kortingen op de producten die nog in de schappen liggen. Maar de ventilators zijn op...

door Rina Knopper

Leen Bakker vertrekt uit Houten
advertentie
advertentie