We hopen dat heel veel kinderen de Vlinderposter mooi maken en voor het raam plakken.
We hopen dat heel veel kinderen de Vlinderposter mooi maken en voor het raam plakken. Boa-Nhi Vu

Fladderen 2020; net effe anders

11 augustus 2020 om 16:30 Evenementen

HOUTEN Na 44 jaar Fladderen gaat het dit jaar net effe anders. En dat is best bijzonder eigenlijk. Natuurlijk vinden we het niet leuk dat Fladderen zoals anders niet door kan gaan. Maar wat heeft het voor zin om te blijven sippen? Liever kijken we naar de dingen die wél kunnen. Want we hebben een aantal super leuke activiteiten ontwikkeld die voor alle kinderen van Houten toegankelijk zijn. Een aantal activiteiten – zoals Fladder45 en de Knutselmarkt – bewaren we nog even voor 25, 26 en 27 augustus. Dat is namelijk de laatste week van de zomervakantie en in een normaal jaar zouden we dan Fladderen. Maar er zijn ook activiteiten die je nu al kunt doen, gewoon vanuit je eigen huis samen met je vriendje of vriendinnetje, je broer of zus of je ouders. Voor alle leeftijden is er wat te doen.

Zo is er voor kinderen vanaf groep 7 een Escaperoom XXL.  Het doel van escaperoom XXL is om allerlei puzzels op te lossen zodat je in staat bent het codewoord te kraken.

En kinderen van 8 jaar en ouder kunnen op Jungle appventure. Dit  is een GPS-puzzeltocht van Fladderen in samenwerking met Ridder en de Prins Entertainment. Op onze website kun je lezen hoe je de speciale app kunt downloaden en kun je op zoek naar de schat.

Op de middenpagina van de Fladder-Doe-Krant staat een kleur-/knutselplaat. Het zou leuk zijn als zoveel mogelijk kinderen deze zo mooi mogelijk inkleuren, versieren én ophangen voor het raam.  Zo kan iedereen in Houten op Vlinderjacht.

Op www.fladdereninhouten.nl/fladderen-2020 vind je alle informatie en instructies voor de activiteiten.

Om toch nog een beetje het Fladdergevoel te krijgen hopen we dat zoveel mogelijk kinderen de Fladder-vlinder-poster voor het raam hangen. En verder zetten we op zoveel mogelijk stoepen en fietspaden het fladderlogo. Maar we hebben nóg iets verzonnen om het Fladdergevoel van Houten te uiten; een Fladdervlag. Iedereen die het Fladderen een warm hart toedraagt kan in de week van 17 augustus een Fladdervlag kopen via onze website. (Volgende week vertelt onze Fladderburgemeester Lysanne in deze krant meer over deze actie én over de activiteiten tijdens de Fladderweek.)   

Overal vind je in Houten het Fladderlogo
advertentie
advertentie