Afbeelding
Koen Laureij

UPDATE Grote brand bij Domino's pizza in Houten

8 augustus 2020 om 14:46 Brand

HOUTEN Vanmiddag woedde er een grote brand bij Domino's pizza in het centrum van Houten. De brand startte bij de overkapping voor de scooters, maar is naar binnen overgeslagen. De brandweer van Houten kreeg assistentie van de brandweer uit Utrecht en Nieuwegein. 

De woningen boven de pizzeria zijn ontruimd en ook het gebied rondom de brand was afgezet. 

De brand is inmiddels geblust. Er is veel rookschade aan de appartementen boven de pizzeria. De bewoners van 9 woningen, direct boven het getroffen pand, kunnen nog niet naar hun huis terug, Voor hen wordt, in overleg met de verhuurder, een oplossing gezocht. 

Bij de brand is één brandweerman gewond geraakt. Hij moest naar het ziekenhuis voor controle.  

Loco burgemeester Sander Bos was vanmiddag aanwezig op Het Rond. Hij is vooral blij dat de brand niemand fataal is geworden. Hij reageert: ,,Ik sprak met bewoners en omstanders ter plaatse en de opluchting dat de brand niemand fataal is geworden overheerst, al zit de schrik er goed in. Er is een behoorlijke ravage ontstaan bij pizzeria Domino’s maar ook de bovenliggende appartementen hebben flinke schade. Sterkte voor de bewoners die nog niet naar hun eigen huis terug kunnen. Voor hen wordt momenteel naar een oplossing gezocht. Waar mogelijk bieden wij uiteraard een helpende hand. Last but not least; Complimenten voor de hulp van brandweer en hulpdiensten."

De burgemeester reageert vanaf zijn vakantieadres via Facebook op de brand:,,Ik ontving op mijn vakantieadres het bericht van de grote brand vandaag aan het Rond. Dat is flink schrikken voor alle betrokkenen van de ondernemer, de werknemers tot de bewoners van de boven gelegen woningen. Je hoopt dat het je nooit overkomt.Fijn dat loco burgemeester Sander Bos er persoonlijk was.

Ik wens de (licht)gewonden (rook ingeademd) een spoedig herstel, de ondernemer sterkte bij het herpakken van de business en sterkte ook voor de bewoners die voorlopig niet kunnen terugkeren naar hun woning. Blij met de inzet van onze brandweer! Dank!"

Bekijk de video van Omroep Houten.

Afbeelding
Afbeelding
Brand bij Domino Pizza
Brand bij Domino Pizza
Brand bij Domino Pizza
Brand bij Domino Pizza
advertentie
advertentie