Vlotvaren
Vlotvaren ina Knopper

Summer Events, doe mee: vlotten bouwen en More Chi

7 augustus 2020 om 19:21 Activiteiten

HOUTEN Voor veel kinderen en jongeren ziet de zomervakantie er dit jaar anders uit dan voorgaande jaren. Corona heeft veel mensen doen besluiten om dit jaar de vakantie thuis te vieren. Speciaal voor de jeugd, altijd op zoek naar nieuwe spannende avonturen, is er deze vakantie Summerevents. Dit is een samenwerkingsprogramma van van Houten & co, Aan de Slinger en SHINE. In verschillende wijken is er bijna elke dag iets te doen op het gebied van sport, muziek, dans en kunst.

Zaterdag was er op Castellum ruimte voor de kleintjes. Er was een workshop cocktails maken, een springkussen, een zand/watertafel, en de mogelijkheid om veertjes in het haar te (laten) zetten.

MORE CHI Gisteren kon de jeugd in het kader van Summer Events kennis maken met More Chi Martial Arts. Zij bieden in deze zomervakantie toffe kennismakingscursussen aan voor de Jeugdpas sport en Cultuur. Onder het motto: ‘Train harder more Chi’ gingen een aantal kinderen los in de dojo aan de Plantagepolder, hier werden de eerste stappen gezet in de wereld van Kempo en Kung Fu.

VLOTVAREN Donderdagmiddag was het tijd voor vlotten bouwen. van Houten & co initieerde voor 12 deelnemers een vlottenbouwmiddag. Het weer leende zich uitstekend voor een nat pak. Met behulp van geleende onderdelen, zoals bijvoorbeeld de drijvers van Scouting Schonauwen, werden er al vlotjes twee vlotten in elkaar geknutseld en te water gelaten. Dat er nog wel enige oefening in het bouwen nodig is, bleek uit het feit dat na verloop van tijd de ‘drijfdrums’ losraakten uit de touwen en de vlotten toch enigszins instabiel raakten. Maar dat vergrootte alleen nog het plezier.

door Rina Knopper

Vlotvaren
Kidsclub
Kidsclub
More chi
More chi
advertentie
advertentie