Afbeelding
RTV Utrecht

Geen Tokyo voor judoka Noël van 't End maar Houten

24 juli 2020 om 14:28 Vechtsporten

HOUTEN Als het coronavirus niet was uitgebroken, waren vandaag de Olympische Spelen in Tokio van start gegaan. Veel sporters leefden daar jarenlang naar toe, maar nu zitten zij noodgedwongen thuis. Ook judoka Noël van 't End werd vanmorgen niet wakker in Japan, maar gewoon thuis in Houten.

,,Dat is toch een apart gevoel: je gaat toch even nadenken dat je anders in een heel leuk dorp ergens in Tokio had gelegen", vertelde Van 't End op Radio M Utrecht. De judoka uit Houten werd een jaar geleden wereldkampioen en plaatste zich begin dit jaar nog voor de Olympische Spelen.

,,We zouden eigenlijk heel veel in het buitenland zijn om ons zo goed mogelijk voor te bereiden. We zouden er 10 à 11 dagen van te voren naartoe vliegen zodat ik wat kon acclimatiseren en aan de tijdzone en de hitte kon wennen." Het liep anders: in maart werd het sportevenement definitief verplaatst naar 2021.

TRAINING Om toch fit te blijven, was Noël de afgelopen maanden vooral in de sportschool te vinden. ,,Ik ging alleen maar heel veel krachttraining en conditionele trainingen doen. Die doe ik normaal gesproken ook, maar nu veel meer, want contact mocht gewoon niet."

Noël verwacht dat de Olympische Spelen er volgend jaar heel anders zullen uitzien dan we gewend zijn. ,,Er zullen heel wat regeltjes bij komen en ik verwacht dat we in quarantaine moeten. Ik denk ook dat het heel lastig wordt voor het publiek. De sfeer zal een stuk minder worden: of geen publiek, of heel weinig."

Maar de focus ligt de komende tijd op het EK, dat in november staat gepland. ,,We hopen allemaal dat het doorgaat. We zetten kleine stapjes en we focussen ons op het volgende dat voor ons ligt en daar zo hard mogelijk voor gaan werken."

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie