Maggy van den Heuvel
Maggy van den Heuvel Nir Arieli

Maggy van den Heuvel treedt op in New York City tijdens het Battery Dance Festival 2020

22 juli 2020 om 11:30 Podiumkunsten

NEW YORK Maggy van den Heuvel deelde in april via Instagram een video van de videoclip Rhythm Nation geschreven door Janet Jackson. Heel bijzonder: Een paar uur later heeft Janet Jackson de video op haar Instagram gepost. Ook New York was toen in lockdown in verband met het coronavirus. Maggy volgde online danslessen. Maar inmiddels zijn we vier maanden verder en het ziet er voor New York ook weer beter uit.  

Maggy van den Heuvel verhuisde in 2018 naar New York City om te studeren aan The Ailey School. Haar plannen om de States te veroveren verliepen enorm soepel. Onder leiding van The Ailey School heeft Maggy mogen optreden tijdens de Macy's Thanksgiving Parade en het Holland Dance Festival in Den Haag

Na het afronden van haar studie in New York maakte Maggy zich klaar om het werkveld in te stromen, maar de impact van Covid-19 zorgde ervoor dat ze haar dromen tijdelijk stop moest zetten. Vanwege de globale pandemie had Maggy geen uitzicht op haar toekomst in New York City, maar een ding wist ze zeker en dat is dat ze in New York City wilde blijven. Maggy zegt: ,,Iets vertelde mij dat ik nog niet terug naar Nederland moest gaan, mijn familie wilde mij het liefst in Houten hebben en ik wilde ook wel bij mijn familie zijn. Diep in mijn hart wist ik dat ik nog niet mocht opgeven.'' Maggy is blij dat ze in New York is gebleven, ondanks alle omstandigheden, want ze mag eindelijk weer de dansstudio induiken.

Ze gaat in augustus optreden met een nieuwe company genaamd Project-TAG opgericht door Hussein Smko en Amantina Jean. Project-TAG is een danstheater gezelschap dat zich richt op het veranderen van percepties over culturele stereotypen. Project-TAG zal optreden tijdens het Battery Dance Festival 2020 in New York. Maggy is ontzettend blij dat ze voor het eerst in een lange tijd weer op het toneel mag staan en onderwerpen aan de orde mag stellen die een reflectie vormen van de samenleving.

,,Ik had nooit durven dromen dat ik zou optreden met Project-TAG voor het Battery Dance Festival tijdens een globale pandemie''. Maggy is ontzettend blij is dat ze in New York is gebleven en blijft gefocust op haar danscarrière in The States. ,,Het is zeker een intensieve periode geweest, ik ben verhuisd naar New York om te dansen en als je dat opeens niet meer kan doen, dan is dat toch een harde klap, maar ik besef mij ook dat ik dankbaar mag zijn voor het feit dat ik iedere dag gezond wakker wordt. Opgeven geen optie is voor een Van den Heuvel en ik wil anderen inspireren om hetzelfde te doen.''

Maggy van den Heuvel
Maggy van den Heuvel
advertentie
advertentie