Juf Els Neuteboom nam afscheid van de J.Bogermanschool
Juf Els Neuteboom nam afscheid van de J.Bogermanschool J. Bogermanschool

Juf Els Neuteboom verlaat de Johannes Bogermanschool

21 juli 2020 om 15:30 Onderwijs

HOUTEN Na 45 jaar werkzaam te zijn geweest in het onderwijs gaat juf Els Neuteboom met vervroegd pensioen. Els startte haar loopbaan in Utrecht. Na een aantal jaren voor de klas te hebben gestaan in Leiderdorp en Gameren wist het toenmalige schoolbestuur haar over te halen om in Houten haar onderwijsloopbaan voort te zetten. En zo heeft de Johannes Bogermanschool zo’n 25 jaar mogen profiteren van Els’ onderwijskwaliteiten. Eerst aan de Lobbendijk, sinds zeven jaar in het mooie schoolgebouw aan de Tuibrug. ,,Het gebouw aan de Lobbendijk begon wel wat mankementen te vertonen, maar het was er altijd wel heel gezellig" weet Els zich te herinneren, ,,Urenlang zaten we daar soms in de binnentuin te chillen, zoals dat tegenwoordig heet." Els heeft al die jaren jonge kinderen onder haar hoede gehad, een groot aantal jaren kleuters, later ook kinderen uit groep 3 en 4. Zij had meer dan gemiddeld de gave om belemmeringen in de ontwikkeling van kinderen te signaleren. Bijzonder was ook haar verteltalent. Zij wist met haar verhalen alle kinderen te boeien, ook de oudere kinderen hingen dan aan haar lippen.

Over de toenemende druk op het onderwijs en de verdergaande digitalisering maakt Els zich wel wat zorgen. ,,We moeten niet vergeten dat kinderen ook kind moeten kunnen zijn. Onbezorgd kunnen opgroeien is een belangrijke voorwaarde om tot leren te komen. Jonge kinderen moeten al zo veel."

Els kijkt niettemin met een goed gevoel terug op haar jaren in het onderwijs en op de Johannes Bogermanschool. ,,Ik ben God dankbaar dat ik iets mocht betekenen in het leven van zoveel kinderen, maar ik heb er ook zin in om het wat rustiger aan te kunnen doen", aldus Els.

Bij haar 40-jarig jubileum was er een groots feest. Els werd thuis opgehaald met een huifkar en op school werd zij flink in het zonnetje gezet. Nu, vijf jaar later bij haar afscheid, zijn de festiviteiten mede door de coronabeperkingen wat gematigder. In september staat er nog een afscheid op stapel van haar collega’s.

De kinderen en collega’s zien Els met lede ogen vertrekken, maar gunnen haar de rust en ontspanning na zo veel jaren dienstbaar te zijn geweest.

advertentie
advertentie