Informatiebijeenkomst over schade en gevolgen van seksueel misbruik

14 juli 2020 om 10:30 Maatschappelijk Deel je nieuws

Iedereen vindt seksueel misbruik heel erg maar wat is er dan zo erg aan? Er is weinig goede kennis over de schade, gevolgen van seksueel misbruik en zeer weinig over het verwerkingsproces. Met deze informatiemiddag willen wij bijdragen aan het verspreiden van goede informatie over dit onderwerp.

De middag is bedoeld voor wie seksueel misbruikt werd. Maar ook voor familieleden, getuigen en andere betrokkenen. Ook hulpverleners die zich meer willen verdiepen in dit onderwerp zijn welkom. Uit ervaring weten we dat de schade en de gevolgen voor vrouwen min of meer gelijk is als die bij mannen; daarom zijn deze bijeenkomsten voor zowel mannen als vrouwen die seksueel misbruik meemaakten.

Waar praten we precies over?

Het moment en de schade
Wat gebeurt er tijdens de eerste seksuele handeling met een jongen door een volwassene? Wat is nodig na dat moment?

De informatie is gebaseerd op het boek: “Traumaseksualiteit” geschreven door Peter John Schouten. Hij verzamelde zijn informatie in de meer dan dertig jaar werken met deze groep mannen die in hun jeugd te maken hebben gehad met seksueel misbruik. Vanuit het werken met deze groep is een theorie en een werkmodel ontwikkeld dat zeer bruikbaar blijkt in de hulpverleningspraktijk.

We maken deze theorie aanschouwelijk op een levendige manier en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Tijd en Plaats: Vrijdagmiddag 24 juli – 14.00 tot 17.00 uur
MKC, Oud Wulfseweg 1, 3992 LT Houten
Voorwaarde: alleen toegang na aanmelding via info@traumaseksuologie.info
Inschrijven:  we informeren je na jouw inschrijving in de week voorafgaand aan de bijeenkomst over o.a. de locatie waar de bijeenkomst wordt gehouden.
Minimaal 5, maximaal 10 personen – er is beperkt plaats
We respecteren de RIVM regels. Dus anderhalf meter is van belang!
Kosten: € 10,- incl. koffie, thee en koek.

Organisatie: 
Deze bijeenkomst is georganiseerd door de Stichting voor Traumaseksuologie in samenwerking met het Expertise Centrum Traumaseksuologie Excetra.

Presentatie o.a.:
Rinke Oost en Paul van Dam (bestuursleden van de stichting voor Traumaseksuologie) en anderen, maar allen geschoold als Traumaseksuoloog c.p. bij Peter John Schouten. 

advertentie
advertentie