Mieke en Marijke nemen afscheid van 't Schoolhuys
Mieke en Marijke nemen afscheid van 't Schoolhuys 't Schoolhuys

Mieke van der Linden en Marijke Mesenig nemen afscheid van KBS ’t Schoolhuys

13 juli 2020 om 15:30 Onderwijs

HOUTEN Na samen 54 jaar (!) op ’t Schoolhuys te hebben gewerkt, gaan Mieke van der Linden en Marijke Mesenig met pensioen. Mieke heeft 28 jaar en Marijke 26 jaar met heel veel plezier op ’t Schoolhuys lesgegeven aan een heleboel kinderen in Houten.

Mieke haalde in 1978 haar diploma voor de KLOS opleiding en heeft later de applicatie cursus gevolgd om ook les te mogen geven aan de groepen 3 t/m 8. Van jongs af aan wist zij dat ze juf wilde worden. Haar eerste baan was in Utrecht in de wijk Ondiep en daarna op basisschool De Rakkertjes in De Bilt, waar ze met veel plezier tien jaar gewerkt heeft.

In 1984 verhuisde Mieke samen met haar man naar Houten en toen haar dochter naar ’t Schoolhuys ging, kon zij parttime in groep 1/ 2 aan de slag. Ze is daarna niet meer weggegaan en heeft voor verschillende onderbouwgroepen gestaan. Het onderwijs is Mieke op haar lijf geschreven. Dat komt omdat geen dag hetzelfde is. Mieke houdt naast hard werken met de kinderen, erg van voorlezen en knutselen. Elke dag maakt zij er samen met de kinderen een feestje van. Er wordt geleerd, gelachen en plezier gemaakt! Naast het lesgeven is Mieke ook met veel passie onderbouw – en leescoördinator geweest.

Marijke haalde in 1979 haar Pabo diploma en kreeg haar eerste baan op de Willibrordus in Utrecht in de wijk Witte Vrouwen. Ze verhuisde vervolgens samen met haar man van Utrecht naar Houten. De kinderen van Marijke zaten ook op ’t Schoolhuys. Ze werd aangenomen voor de middenbouw en ze is nooit meer weggegaan. 26 jaar lang heeft Marijke met hart en ziel zich ingezet voor ’t Schoolhuys. Groep 3 sprak Marijke altijd het meeste aan. Kinderen leren lezen en een bijdrage hebben aan hun ontwikkeling is het mooiste wat er is!

Afgelopen jaar was een bijzonder jaar, zeker met de sluiting van de school vanwege corona. Gelukkig hebben Mieke en Marijke het jaar samen met de kinderen kunnen afronden. Op school hebben alle kinderen van ‘t Schoolhuys met een lied, dansje of gedicht gedag gezegd van deze twee fantastische juffen! Aanstaande vrijdag wordt er een high tea georganiseerd om van de collega’s afscheid te nemen. Ze gaan deze kanjers absoluut missen! Gelukkig hebben beide dames aangegeven graag zo nu en dan eens te komen invallen.

't Schoolhuys bedankt Mieke en Marijke heel erg voor al hun inzet op ’t Schoolhuys en wenst hen beiden alle goeds en nog vele gezonde en gelukkige jaren toe!

advertentie
advertentie