Er rijden minder treinen in de zomervakantie richting Geldermalsen
Er rijden minder treinen in de zomervakantie richting Geldermalsen TS

Werkzaamheden aan het spoor in de zomervakantie

9 juli 2020 om 15:54 Verkeer en vervoer

HOUTEN Van vrijdag 3 juli t/m zondag 9 augustus wordt door ProRail station Geldermalsen opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. Dit heeft gevolgen voor treinreizen tussen de stations Utrecht Centraal, 's Hertogenbosch en Tiel, laat de NS weten op haar website.

De Merwedelingelijn (Geldermalsen – Dordrecht) krijgt een vrijliggend spoor, zodat op het hoofdspoor elk uur 6 Intercity’s en 2 tot 6 Sprinters kunnen rijden. ProRail vervangt de huidige loopbrug in een reizigerstunnel en bouwt aan beide zijden een aangename entree. Ook worden er twee nieuwe perrons gebouwd: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt het perron voor de Merwedelingelijn.

GEVOLGEN VOOR HET TREINVERKEER Van vrijdag 3 juli tot en met zondag 9 augustus voert ProRail werkzaamheden uit op en rondom het spoor. In deze 6 weken zijn er 3 periodes waarin er geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam.

In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. NS zal rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zal vervangend busvervoer inzetten. Het kan in de vervangende NS-bussen en bij de haltes van deze bussen druk zijn. De NS raadt aan niet tijdens de ochtend- en avondspits te reizen. ,,Vergeet niet je mondkapje mee te nemen. Dit is verplicht in het OV om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en geldt ook in het vervangend busvervoer."

advertentie
advertentie