Een graffitimuur is één van de ideeën
Een graffitimuur is één van de ideeën Archief BDU Media

Summer Events, zomeractiviteiten voor jongeren

8 juli 2020 om 09:30 Activiteiten

HOUTEN Summerevents is een nieuw, speciaal zomerprogramma voor jongeren. SHINE, van Houten&co en Aan de Slinger willen samen met de jongeren uit de verschillende wijken aan de slag met diverse activiteiten op het gebied van sport, muziek, dans en kunst. 

Maurice Thijssen, jongerenwerker bij van Houten & co, vertelt: ,,We zijn nu al van dinsdag tot vrijdag elke middag tussen 15 en 17 uur in de wijken aanwezig om activiteiten met jongeren te doen. We willen dat in de zomervakantie graag uitbreiden. Jongeren kunnen aangeven welke activiteiten zij zouden willen organiseren in hun wijk. We ondersteunen hen daarbij, als het kan. Andere jongeren kunnen dan aansluiten. Grootschalige activiteiten zijn nog niet mogelijk helaas, vandaar dat we het per wijk organiseren. Op deze manier verbinden we de jongeren aan elkaar zodat er ook in de zomerperiode wat te doen is voor hen."

Bij de activiteiten is te denken aan het geven of volgen van een clinic, een workshop. De drie organisatie hebben wel ideeën, een rondreizende DJ of een graffitimuur bijvoorbeeld, maar de invulling is nog niet rond. Ze vragen de jongeren nadrukkelijk zelf met ideeën te komen. Samen met de jongeren zelf worden definitieve keuzes gemaakt. Natuurlijk moeten alle activiteiten ‘coronaproof’ zijn.

CADEAUBON Jongeren die zich vrijwillig inzetten om ‘Summer Events’ mee te organiseren, krijgen een vrijwilligersvergoeding van 50 euro in de vorm van een cadeaubon. Deze kunnen ze besteden bij de lokale detailhandel of horeca.

De organisatie gaat nu op zoek naar jongeren die mee willen organiseren en mee willen doen. Deze week wordt via scholen en verenigingen een flyer verspreid. Er is ook een website www.summereventshouten.nl. Hier kunnen jongeren zich aanmelden.

SUBSIDIE Dat er komende zomer extra ruimte is om activiteiten voor jongeren te ontwikkelen in Houten, komt door een subsidie van €10.000,-  door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport beschikbaar gesteld.  Wethouder Jan Overweg (Welzijn): ,,De coronamaatregelen vragen veel van inwoners. De lockdownregels vielen ook onze jongeren zwaar. Dat begrijp ik heel goed. Ze konden niet sporten en elkaar veel minder ontmoeten. En dat is best vervelend in een levensfase dat je eropuit wil. Ook blijven meer jongeren waarschijnlijk deze zomer thuis. Daarom ben ik blij met het plan van onze maatschappelijke partners en het geld van het ministerie. Hun plan en bijdrage geven jongeren deze zomer letterlijk en figuurlijk de ruimte!”.

De samenwerkende partners stuurden hun plan met zomeractiviteiten voor en door jongeren naar Den Haag. Het ministerie reageerde enthousiast. Het Houtense plan geeft jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en zich in te zetten voor een ander. Zeker in coronatijd is dat laatste belangrijk. Jongeren kunnen dan ervaren dat ‘iets doen voor een ander’ je leven verrijkt.

WWW.UITINHOUTEN.NLNet als jongeren hoeven ook kinderen in de gemeente Houten zich deze zomer niet te vervelen als zij thuisblijven. Naast ‘Summer Events Houten’ is er genoeg te doen en te beleven. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website ‘Uit in Houten’, onder ‘ Zomervakantie Jeugd’ op www.uitinhouten.nl

Iedereen die iets organiseert in Houten kan z’n activiteit doorgeven aan Uit in Houten. Ook verschijnt in de zomerweken een activiteitenkalender in deze krant. 

advertentie
advertentie