Afbeelding
Photo by Christina Morillo from Pexels

Wat je moet weten over internetpakketten

7 juli 2020 om 10:28 Partnercontent

Ben je net verhuisd of ben je opzoek naar een nieuw internetpakket? Dan heb je waarschijnlijk al gezien dat het aanbod groot is. Tegenwoordig is het een stuk moeilijker om een provider en pakket te vinden wat precies voldoet aan je wensen. Je moet daarnaast ook goed rekening houden met alle extra’s die je erbij wilt. Ook zijn er veel verschillende pakketten waar je uit kunt kiezen. Hoe weet je nou precies welk pakket het beste bij je past of wat je wel en niet kan met de pakketten? In dit artikel delen we wat je moet weten over het aanschaffen of wijzigen van internetpakketten.

Verschillende pakketten

Hoe kies je het beste internetpakket voor jouw wensen? Dit kan lastig zijn met zoveel aanbod en niet altijd duidelijke informatie. In Nederland worden de alles in 1 pakketten steeds populairder. Providers stimuleren klanten ook steeds meer om over te stappen naar een alles in 1 pakket in plaats van allerlei losse diensten bij elkaar. Eén pakket is goedkoper dan allerlei losse diensten bij verschillende providers. Het overstappen naar een alles in 1 pakket is zeker een financieel voordeel.

Online kun je veel vergelijkingswebsites vinden waarmee je eenvoudig en snel allerlei alles in 1 pakketten met elkaar kunt vergelijken. Hiermee bespaar je een hoop wanneer je een keuze hebt gemaakt. Niet alleen zie je de beste prijs, maar je ziet ook welke provider in jouw gebied het beste internet biedt. Verder is het fijn dat je bij problemen slechts met één provider contact op hoeft te nemen in plaats van meerdere. Hiermee bespaar je dus niet alleen op geld maar ook op tijd.

Houd er rekening mee dat je vooraf eerst goed moet uitzoeken wat ieder pakket precies aanbiedt. Denk aan exclusieve kanalen, prijsgaranties en klantbeoordelingen. Zit je momenteel bij een provider waar je bepaalde exclusieve kanalen niet kunt kijken? Dan is het goed om in jouw gebied te zoeken naar een provider die dit aanbiedt in een alles in 1 pakket.

Regels over contracten

Ben je al jaren aangesloten aan dezelfde provider en heb je je pakket om de zoveel jaar aangepast en verder uitgebreid? Veel mensen weten niet waar ze recht op hebben en wat je wel en niet kan met deze contracten. Het kan zomaar zijn dat je al jaren ergens aangesloten zit waar je niet zo lang aangesloten hoefde te zijn. Wanneer je niet goed geïnformeerd bent of niet voldoende kennis hierover hebt kan het erg duur worden. Heb jij bijvoorbeeld een alles in 1 pakket bij Ziggo en wil je een Ziggo Alles-in-1 opzeggen? Je kunt contact opnemen met de klantenservice of inloggen op je account om in te zien wat je rechten zijn. Vaak kun je een aantal maanden van tevoren al wisselen van pakket of je pakket volledig opzeggen. Weet je het niet zeker of denk je dat de informatie niet helemaal klopt? Dan kun je altijd contact opnemen met de consumentenbond die jou precies vertellen wat je rechten zijn. 

advertentie
advertentie