Teambuilding na thuiswerken
Teambuilding na thuiswerken Joëlle Baijer

Coöperatief spel verbindt werknemers na maandenlang thuiswerken

9 juli 2020 om 07:33 Zakelijk

TULL EN 't WAAL ,,De 1,5 meter challenge is het ultieme buitenspel om samen te oefenen met het nieuwe normaal." Vanaf juli kunnen bedrijven bij Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en het Waal terecht om de verbinding te hervinden na maandenlang thuiswerken. Ondernemers ontwikkelden een coöperatief spel gericht op teambuilding waarbij deelnemers met een lach en soms een traan reflecteren op de corona crisis waarna ze zich samen richten op de toekomst.

Er is veel veranderd in het bedrijfsleven sinds de coronacrisis. Nu de maatregelen versoepelen en het bij veel bedrijven weer mogelijk is om (gedeeltelijk) op kantoor te werken is er behoefte aan een nieuwe start. De ‘1,5 meter challenge’ voorziet hierin. Omdat collega’s willen verbinden strijden deelnemers in dit spel niet tegen elkaar, maar gaan ze samen de uitdaging aan om te winnen.  

In het spel neemt de wasvrouw op fort Werk aan de Waalse Wetering je mee naar de tijd van de Spaanse Griep en legt parallellen tussen toen en nu. Spelonderdelen als ‘de grote witte onderbroeken race’, ‘het menselijke mijnenveld’ en ‘de levende tafelvoetbal tafel’ zijn een mengeling van geschiedenis, sport, hilariteit en bezinning. Door als team punten te scoren en attributen te verzamelen verlaag je de infectiegraad en versla je tenslotte het virus. Tussen de spellen door is er ruimte voor gesprek en reflectie. Het spel sluit af met het oversteken van de slotbrug, waarbij deelnemers bedenken wat zij achterlaten en meenemen naar ‘het nieuwe normaal’.

Hoewel het spel zich afspeelt ten tijde van de Spaanse griep zitten er verschillende referenties in naar de coronacrisis. Herkenbare momenten passeren de revue en nodigen uit om samen te lachen en te ontladen. Humor relativeert en versterkt het saamhorigheidsgevoel.

Fort Werk aan de Waalse Wetering is dé ultieme plek om uit te waaien, bij te komen, elkaar te ontmoeten en inspiratie op te doen. Middenin het land, maar toch weg van alles. Het fortterrein is het hele jaar vrij toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang. Van april tot oktober kunt u op het fort terecht voor teamuitjes, familiedagen of vergadersessies vol speelse inspiratie.

Afbeelding
advertentie
advertentie