Afbeelding
Gemeente Houten
column

Zomer in Houten

23 juni 2020 om 08:17 Column Raadspraat

Dit weekend begon de zomer officieel. Al eerder hebben we kunnen genieten van prachtig weer, met veel waterplezier aan de Rietplas, de Imkersplas en de Honswijkerplas. Bovendien heeft het veel vers rood fruit opgeleverd en heel veel heerlijke kersen. En ook het terras staat weer klaar om gezellig een drankje te drinken. Scholen bereiden zich voor op het eind van het schooljaar. Sportclubs trainen met hun pupillen lekker buiten. De jeugd hangt wat verveeld rond en zorgt af en toe – meestal onbedoeld - voor overlast. Verder lijkt er, als je op straat loopt of fietst, eigenlijk niets aan de hand, lijkt corona verder weg dan ooit.

De vakantieplannen worden besproken en dan begint er toch iets te dagen. De omstandigheden zijn niet echt normaal, dus waar ga je naar toe? Durf je het vliegen al weer aan of wordt het de auto, misschien zelfs wel gewoon de fiets als je niet al te ver weg gaat en in eigen land blijft. Misschien wel heel verstandig dicht bij huis, en veel in het mooie groen wat Houten omringt, het prachtige buitengebied rond Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal met de Lekdijk en de uiterwaarden en het water van de Lek. Alsof er niets aan de hand is. Schone schijn bedriegt.

Het lijkt een grijsgedraaide plaat die in een groef is blijven hangen maar ik vraag u om de richtlijnen vanuit het kabinet, het RIVM en de gemeente te blijven volgen.

Rekening te houden met al die mensen die blijven werken ter bescherming en verpleging van geliefden om ons heen die nog steeds ziek zijn of worden. Afstand houden, drukte vermijden, hygiëne in acht nemen. Het helpt echt en is wel het minste waar we rekening mee kunnen houden. Is het niet voor u zelf dan toch zeker voor die ander!

Ondertussen alvast het plezier van het bedenken en alle voorbereidingen van een mooie zomervakantie. Het is u gegund!

Gilbert Isabella

Burgemeester Houten

advertentie
advertentie