Afbeelding
Annette Stolk

Inwoners Tull en ’t Waal bezorgd over verkeersveiligheid en toenemende recreatie

23 juni 2020 om 07:41 Politiek

TULL EN 'T WAAL Inwoners van Tull en ’t Waal maken zich zorgen over de verkeersveiligheid en over de toenemende recreatie in en rond hun dorp. Dit blijkt uit een enquête die de SGP rond de jaarwisseling onder inwoners heeft gehouden. Ook waren er zorgen ten aanzien van de toekomst van de school, maar donderdag 18 juni kwam het bericht dat er inmiddels voldoende inschrijvingen zijn om deze open te houden.

door Annette Stolk – de Vries 

,,Na het verwerken van de resultaten en het opstellen van de rapportage brak de coronacrisis uit. Wij vonden het niet passend om te midden van die dynamiek deze vragen te stellen”, zo laat fractievoorzitter Wouter van den Berg van de SGP weten in de schriftelijke vragen die hij op 15 juni aan het college van burgemeester en wethouders heeft gesteld. Nu de rust weer wat is weergekeerd, stelt hij graag een aantal zaken alsnog aan de orde.

WOONPLEZIER De enquête is ingevuld door 52 bewoners. Deze geven aan dat hun woonplezier voornamelijk wordt bepaald door de rust in het dorp, het plattelandsgevoel, het dorpse gevoel en de ruimte die er is. De SGP wil weten of het college dit herkent en wat zij doet om deze kwaliteiten te behouden en te versterken.

VERKEERSVEILIGHEID De grootste zorgen die bij de inwoners leven, hebben betrekking op de verkeersveiligheid. In de rapportage krijgt dit onderdeel een 4,4 als cijfer. De inwoners willen een betere kwaliteit fietspad langs de Waalseweg. In vergelijking met de meeste fietspaden in Houten en Schalkwijk vinden zij dat er een groot verschil is in kwaliteit. Ook stellen zij meer behoefte te hebben aan controle en handhaving van de maximumsnelheid en het bestemmingsverkeer. Bovendien vragen zij om meer verkeersveiligheid rond de school en op de Lekdijk.

RECREATIE Eensluidend is de mening over recreatie. Men wil het huidige niveau van recreatie behouden en geen grootschalige evenementen toevoegen. ,,De recreatie moet aansluiten bij de beleving van de bewoners met de nadruk op de natuurwaarden en zonder geluidsoverlast”, zo laat één van de respondenten weten.

VERADEMING Wouter van den Berg is namens de SGP fractie enorm verheugd over het open blijven van de school. ,,Dit is een verademing voor heel het dorp. De school heeft echt een plek in de gemeenschap van Tull en ’t Waal. Nu is de druk van de ketel en kan er weer jaren gewerkt worden aan betrokken en kleinschalig onderwijs." 

Naar aanleiding van de schriftelijke vragen die hij aan het college heeft gestuurd, hoopt hij ook te horen hoe zij dit op de lange termijn kunnen ondersteunen.  

advertentie
advertentie