Hou 1,5 meter afstand
Hou 1,5 meter afstand Bibliotheek Lek en IJssel

Werkplekken weer in gebruik in de Bibliotheek Houten

22 juni 2020 om 12:04 Corona

HOUTEN Vanaf maandag 22 juni mogen de zitjes en de werkplekken in dBibliotheek Houten weer gebruikt worden. Nog steeds zijn er coronamaatregelen van kracht, maar waar eerst alleen geleend en ingeleverd kon worden, is het nu ook weer mogelijk om iets langer te verblijven.  

Voor veel scholieren, studenten, flexwerkers is de Bibliotheek een aangename plek om in te studeren of te werken, met of zonder laptop tussen alle boeken en digitale middelen. Uiteraard worden de zitjes en werkplekken zo ingericht dat de 1,5 meter afstand altijd gewaarborgd blijft.

WERKPLEKKEN MET COMPUTERS Om de 1,5 meter te garanderen, zijn er minder computers in gebruik dan normaal. Om iedereen te kunnen helpen, mogen computers daarom maximaal een uur gebruikt worden en alleen om informatie op te zoeken en/of te printen voor studie of werk. Dit gebruik wordt gereguleerd door middel van tokens die bij de balie afgehaald kunnen worden. Toetsenborden en muizen kunnen worden schoongemaakt met sanitaire doekjes die voorradig zijn.

Ook kan er weer gebruik gemaakt worden van de leestafels om een boek te lezen, een kopje koffie te drinken of een praatje te maken. Het is helaas nog niet mogelijk om kranten te lezen of de nieuwste tijdschriften in te zien. Dit vanwege de quarantaine van 36 uur die tussen verschillende gebruikers moet zitten.

OVERIGE FACILITEITEN Om het verblijf te veraangenamen, gaan de koffiemachines weer aan en de toiletten weer van het slot. Wat blijft gelden, is dat alle bezoekers hun handen desinfecteren bij binnenkomst en verplicht een mandje gebruiken. Ook als men geen boeken komt lenen. Zo wordt voorkomen, dat er teveel mensen binnen zijn. Uiteraard houdt iedereen 1,5 meter afstand van elkaar, en wordt er door medewerkers van de Bibliotheek veel en vaak schoongemaakt.

Voor actuele informatie over de openingstijden van de vestigingen en nieuws over faciliteiten en activiteiten, kan men terecht op www.bibliotheeklekijssel.nl.

advertentie
advertentie