Vivian Broex, manager ‘Tijdelijk bij ons’ Marja de Graaf en hoofd Zorg en welzijn Robert Spruit.
Vivian Broex, manager ‘Tijdelijk bij ons’ Marja de Graaf en hoofd Zorg en welzijn Robert Spruit. Rina Knopper

Eerste paal voor nieuw revalidatiegebouw in Houten

21 juni 2020 om 14:04 Zorg

HOUTEN Donderdag 18 juni is de eerste paal de grond in geboord voor de bouw van revalidatielocatie Ervenstaete, een nieuwe locatie van ZorgSpectrum. Het nieuwe gebouw wordt in oktober 2020 in gebruik genomen en heeft ruimte voor fysiotherapie en behandelingen aan 30 personen. Ervenstaete wordt direct naast het bestaande pand Het Houtens Erf gebouwd.

door Rina Knopper

De eerste paal werd geboord door bestuurder Vivian Broex, manager ‘Tijdelijk bij ons’ Marja de Graaf en hoofd Zorg en welzijn Robert Spruit. In verband met coronamaatregelen is de presentatie zo klein mogelijk gehouden. Vivian Broex: ,,Afhankelijk van de covid-maatregelen, zullen we het nieuwe gebouw met een feestelijk tintje openen. De omwonenden zullen wij daar zeker ook bij betrekken.”

 ,,Door deze nieuwbouw komen we tegemoet aan de oplopende wachtlijsten in de zorg en vindt er een betere doorstroming plaats vanuit de ziekenhuizen. Gezien de ontwikkelingen (vergrijzing) verwachten we een toename in het aantal ouderen dat een beroep doet op herstel- en revalidatiezorg.”

EXPERTISE Dat ZorgSpectrum een specifieke revalidatielocatie bouwt, is niet verwonderlijk. ZorgSpectrum werkt sinds 2002 intensief samen met ziekenhuizen en huisartsen. In de nieuwe locatie van ZorgSpectrum kan men niet alleen terecht voor kortdurende herstelperiodes, maar ook voor intensieve revalidatie, bijvoorbeeld na een val of botbreuk.


BUURTBEWONERS De direct omwonenden zijn uitgenodigd om de bouwplannen te bekijken en om vragen te stellen. Er is ook expliciet gekozen om de palen de grond in te boren in plaats van te heien. En er zal op worden toegezien dat de overlast uiteraard tot een minimum wordt beperkt.

ZorgSpectrum verwacht de eerste revalidanten in oktober 2020 welkom te heten.

Indien inwoners vragen hebben over de bouwplannen, dan kunnen zij contact opnemen met Johan Gubbens, vastgoedcoördinator, via j.gubbens@zorgspectrum.nl

U kunt zijn vlog volgen over de voortgang.

advertentie
advertentie