Afbeelding
gemeente Houten

Word jij cyberagent van de gemeente Houten?

20 juni 2020 om 07:29 Maatschappelijk

HOUTEN De burgemeesters van Houten, Nieuwegein en Vijfheerenlanden willen samen met de jeugd de strijd aangaan tegen cybercriminaliteit. Door het spelen van het spel ‘Hackshield’ leren jonge kinderen spelenderwijs fraude op internet te ontdekken. In een brief gestuurd aan de basisscholen vragen de burgemeesters jongeren tussen de acht en twaalf jaar mee te doen.

door Annette Stolk – de Vries 

In de afgelopen jaren zien de gemeenten een enorme toename van cybercriminaliteit. In het afgelopen jaar is dit percentage binnen de gemeente Houten zelfs met 256% gestegen. Daarom wil de gemeente cybercriminaliteit onder de aandacht brengen. Met het spelen van het spel ‘Hackshield’ traint de jongere zich tot een cyberagent. De drie gemeenten strijden tegen elkaar en de burgemeesters zijn de teamcaptains. Gilbert Isabella is de captain voor Houten, Frans Backhuijs voor Nieuwegein en Sjors Fröhlich voor Vijfheerenlanden.

Op de facebookpagina van de gemeente Houten is een filmpje te zien waarop de burgemeesters en de politie jongeren, tussen de acht en twaalf jaar, vragen mee te doen. Burgemeester Isabella: ,,Samen met de jongeren wil ik van Houten de cyberveiligste gemeente van Nederland maken.” De gemeente die uiteindelijk de beste cyberagent in haar midden heeft ontvangt een trofee. ,,Doe mee, hoe meer cyberagenten, des te meer kans we maken”, zo luidt de oproep van burgemeester Isabella.

Mocht het project een succes blijken dan wil de gemeente dit ook gaan gebruiken voor oudere kinderen. Op www.joinhackshield.nl vind je meer informatie over dit project.

advertentie
advertentie