Afbeelding
Het Mozaïek

Ad Bergsma verlaat Het Mozaïek na 40 jaar onderwijs

22 juni 2020 om 08:20 Onderwijs

HOUTEN Na meer dan veertig jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, gaat Ad Bergsma, leerkracht van basisschool Het Mozaïek, met pensioen.

Vanaf augustus 1991 heeft Ad gewerkt als leerkracht van groep 5 op De Rank aan de Putterhaag. Na de fusie is Ad leerkracht gebleven van Het Mozaïek. Vanaf groep 4 tot aan groep 8 heeft Ad kinderen lesgegeven en hij heeft dus heel veel Houtense kinderen aan zich voorbij zien komen.

Ad wordt gekenmerkt door zijn enthousiasme en inzet. Zijn sportieve kant kwam ook vaak naar voren omdat hij tijdens sportdagen graag met de kinderen meedeed. Hij is een echt teammens, die graag samenwerkt met andere collega’s. Altijd op zoek naar het beste voor de kinderen van de school, veiligheid en een goede sfeer staan bij Ad hoog in het vaandel.

Daarnaast is Ad een zeer goede organisator. Schema’s voor festiviteiten maakte hij makkelijk. En Ad is een getalenteerd schrijver. Hij heeft verschillende kinderboeken geschreven, zoals over Haas en Pad.

Op vrijdag 3 juli wordt afscheid genomen en dat is in deze tijd toch anders dan zo'n afscheid normaal zou verlopen. ‘s Morgens is er een programma met de kinderen van school, maar ook de ouders van school krijgen gelegenheid afscheid te nemen, al is dat niet door middel van het schudden van de hand. Veel oud-ouders en oud-leerlingen zullen misschien ook afscheid willen nemen van Ad, maar dat kan helaas niet.

Wie Ad toch iets mee wil geven, kan dat afgeven of opsturen naar basisschool Het Mozaïek, Glazeniersgilde 18, 3994 BM Houten (graag voor 3 juli). Als er iets geschreven wordt, is het leuk om een foto van de leerling bij te doen (misschien van toen en nu). Zodat Ad toch kan zien hoe iemand zich heeft ontwikkeld.

advertentie
advertentie