Afbeelding
ANP Foto

LIVEBLOG coronavirus: Nederland gaat van het slot (week 14)

15 juni 2020 om 14:32 Corona Corona in de Kromme Rijnstreek

HOUTEN We zitten in de veertiende week van de intelligente lockdown. Nederland gaat stukje bij beetje verder van het slot. In dit liveblog houden we van minuut tot minuut de ontwikkelingen bij. Niet alleen nationaal maar ook voor de regio, net als in ons eerdere liveblog dat je hier kunt lezen. Tips? Geef ze door via houtensnieuws@bdu.nl.

14.33 uur Vandaag zijn er 98 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er 7 meer dan gisteren, toen het aantal positief geteste persoon sinds 3 juni onder de 100 personen kwam. 

Verder zijn er zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Gisteren waren het 2 patiënten.

Er is 1 persoon als overleden gemeld tegenover 8 overledenen gisteren.

ZONDAG 21 JUNI

14.15 uur Vandaag zijn er 91 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Gisteren waren het nog 116 personen. De laatste keer dat er onder de 100 personen positief getest zijn was op 3 juni (86 personen. 

Er zijn 2 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is ook een flinke daling; gisteren zijn er 11 patiënten gemeld. 

Er zijn 8 personen als overleden gemeld. Dat is een lichte stijging ten opzichte van gisteren, toen waren 3 personen overleden.

ZATERDAG 20 JUNI

14.00 uur Het aantal nieuwe besmettingen met COVID-19 begint de grens van 100 weer te naderen. De laatste keer dat het aantal besmettingen onder die grens zat, was op 3 juni (86 personen). Daarna steeg het aantal weer, omdat er sinds 1 juni uitgebreider getest wordt. Inmiddels zitten we dus weer bijna op de aantallen van begin juni. Vandaag zijn namelijk ‘slechts’ 116 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. 

Verder zijn 11 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat is een stijging met 8 personen ten opzichte van gisteren. Ook zijn 3 personen als overleden gemeld, tegenover 4 gisteren. 

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

VRIJDAG 19 JUNI

14.05 uur Vandaag zijn er 132 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Gisteren waren dat er nog 119. 

Verder zijn 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), tegenover 4 gisteren, terwijl er net als 24 uur eerder 4 personen als overleden zijn gemeld. 

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.

DONDERDAG 18 JUNI

15.33 uur Vandaag zijn er 119 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 4 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

WOENSDAG 17 JUNI

14.01 uur In de afgelopen twee weken zijn er in de gemeenten Houten, Bunnik en Wijk bij Duurstede geen personen in het ziekenhuis opgenomen vanwege COVID-19 of overleden aan de gevolgen van het virus. Wél werden nog enkele besmettingsgevallen gemeld: in Bunnik 1, in Houten 3 en in Wijk bij Duurstede 4. 

Voor heel Nederland zijn vandaag 140 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19, een daling van 25 ten opzichte van gisteren. Verder zijn 4 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest) terwijl 5 personen als overleden gemeld zijn. Deze cijfers zijn vergelijkbaar met de cijfers van de afgelopen week.

DINSDAG 16 JUNI

14.01 uur Vandaag zijn er 165 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dat zijn er iets meer dan gisteren (143), maar past precies binnen de bandbreedte sinds er uitgebreider getest wordt.

Verder blijven de aantallen stabiel laag: zo zijn de afgelopen 24 uur slechts 3 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Daarnaast werden 6 personen als overleden gemeld. Gisteren ging het om respectievelijk 6 en 2 personen. 

HOUTEN Het totaal aantal personen uit de gemeente Houten waarvan tot nu toe is vastgesteld dat ze besmet zijn (geweest) met COVID-19 bedraagt 139. Daarnaast zijn 24 personen in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 14 overleden aan de gevolgen van COVID-19.

MAANDAG 15 JUNI

advertentie
advertentie