Museum MOA
Museum MOA Colijn van Noort

Pop-up Museum Oud Amelisweerd opent vanaf 19 juni weer zijn deuren

15 juni 2020 om 10:00 Kunst

BUNNIK Er is de afgelopen weken hard gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling ‘My Home, My Castle. 250 jaar Oud-Amelisweerd’. Voor deze bijzondere tentoonstelling worden op de begane grond installaties ingericht die refereren aan bepaalde bewoners en gebruikers van het historische Huis Oud-Amelisweerd.

Eén van de installaties zal bijvoorbeeld verwijzen naar het gebruik van het huis tussen 1940 en 1942 door de Fraters van Utrecht. De Fraters gebruikten de zogenaamde ‘vogeltjeskamer’ als kapel. De installatie die aan hen herinnert zal een variant zijn op een zogenaamde devotietafel met kaarsjes en gebouwd worden door de kunstenaarsgroep Front404 (Thomas voor ’t Hekke en Bas van Oerle).

In eerste instantie wordt alleen de beletage van het landhuis opengesteld voor publiek. 

CORONAMAATREGELEN In verband met de coronamaatregelen is het voor elke bezoeker verplicht om vooraf een online ticket te reserveren. Zo reserveer je een tijdslot waarin je een uur lang het museum mag bezoeken. Bezoek www.popupmoa.nl om tickets te bestellen en meer te lezen over de coronamaatregelen in het museum.

POP-UP MOA In Pop-up Museum Oud Amelisweerd word je verrast met wisselende tentoonstellingen. Unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea – die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek – worden samen met moderne kunst en design getoond tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren. Pop-up Museum Oud Amelisweerd is een knooppunt waar mens, natuur, kunst en geschiedenis elkaar ontmoeten. Laat je verrassen door de wonderkamers!

Gemeente Utrecht is op zoek naar een nieuwe bestemming voor landhuis Oud Amelisweerd, lees meer in ons Premium artikel hierover.

advertentie
advertentie