Afbeelding
Foto door form PxHere

Ondanks corona toch een summerbody?

15 juni 2020 om 07:46 Partnercontent

Nu de temperaturen langzaam weer een beetje oplopen, streven steeds meer mensen weer naar een summerbody. Het kan echter zo zijn dat het creëren van een summerbody er bij jou, gezien we allemaal aan huis genageld hebben gezeten, bij in is geschoten. Niet getreurd, want het is nog niet te laat! Met deze tips zal je binnen no-time progressie zien. 

1 - Zelfliefde

In dit interessante artikel  willen we je niet alleen meegeven dat een summerbody door middel van de juiste dosis doorzettingsvermogen, afhankelijk van je huidige lichaamsbouw, nog altijd te bereiken is, maar ook dat zelfliefde altijd voorop moet staan. Pas als je jezelf liefhebt, is er ruimte voor verbetering.

2 - Geen strenge diëten         

Geloof het of niet, maar crash diëten zijn enorm ongezond voor je lichaam. Doordat je hierdoor extreem weinig calorieën binnenkrijgt, kan dit ernstige gezondheidsrisico's veroorzaken. Daarnaast worden deze diëten amper volgehouden, en kun je beter gaan voor een dieet waar je op de lange termijn iets aan hebt.

3 - Doel voor ogen

Ook het stellen van realistische doelen is onwijs belangrijk. Waar de progressie in het begin snel zichtbaar zal zijn, zal de snelheid binnen deze progressie langzamerhand afnemen. Hoe lichter je wordt, hoe meer energie het kost om calorieën te verbranden.

4 - Niet te hoge eisen

Het coronavirus heeft voor de nodige oponthoud gezorgd. De sportscholen waren gesloten, en ook de motivatie was bij menig persoon aan huis ver te zoeken. Gezien deze oponthoud, zal je niet hetzelfde resultaat bereiken als je gedaan zou hebben wanneer je drie of vier maanden eerder was begonnen. Probeer dus niet al te hoge eisen te stellen, want ieder schijntje aan progressie dat je nu nog maakt, is enkel mooi meegenomen! Iedere kilo telt, toch?

5 - Drink veel water

Het drinken van genoeg water is erg belangrijk, omdat dit een onmisbare brandstof is voor je lichaam. Als je te weinig water drinkt, kunnen je organen niet optimaal presteren, waardoor jij dat ook niet zal kunnen. Het halen van je doelen zal hierdoor aanzienlijk lastiger zijn, en dat is zonde! Probeer er dus goed om te letten om veel water te drinken.

6 -  Gezonde voeding

Wil jij echt progressie zien? Dan zitten de dagelijkse snacks er niet meer in. Af en toe eens wat lekkers kan echt geen kwaad, maar er zal wel degelijk een kleine verandering in je huidige voedingspatroon plaats moeten vinden. Probeer gebalanceerd te eten en voornamelijk groenten, gemengde noten en fruit te eten. Ook een koolhydraatarm dieet is een goed alternatief.

advertentie
advertentie